131110 En lite ljusare dag…..

I morse var hela huset trött så det blev sovmorgon till drygt 8. När man tittade ut så såg man att all var en aning ljusare. Vitt, vitt, vitt överalllt. Det hade snöat! Egentligen tycker jag ju inte särskilt bra om snön men jag kan ju inte neka till att allt blir lite ljusare.
 
Maud, Potifar och Lady följde med flickorna och mej på morgonrundan. Jättetrevligt att ha lite sällskap och hundarna tyckte det var kanoners med den vita snön, särskilt Lady.
 
 
Garbo fick dagen till ära ha på sig västen, var väl så där uppskattat.
 
Garbo får ju gå fot i koppel medan de andra rasar runt. Lite orättvist tycker hon men å andra sidan tar hon igen det ibland. Hon vill ogärna göra det ”stora” i koppel så jag brukar faktiskt låta henne röra sig löst när det är dags. Reglerna är att de andra sitter och väntar medan hon gör det hon ska…..
 
 
Sitter ni stilla nu, undrar Garbo?
 
 
Greta, Piga och Potifaren sitter stilla och väntar…..
 
…. men Lady föredrar att stå…. 
 
…. liksom hennes matte Maud
 
Efter frukost  hade jag en mycket trevlig stund, nämligen titta efter nya tapeter till köket. Mitt sinne var blankt, inga förutfattade tankar. Satte mej och bläddrade igenom 3 stora tapetkataloger och fastande för en. Sedan fick jag lite hjälp av Maud att fixa badrumsskåpet som lutar framåt så grejorna ramlar ut och ner i handfatet. Inte bra! Jag tror dock att vi lyckades få till det riktigt bra men under tiden grunnade jag lite på tapeterna och var tvungen att ta en extra titt. Maud hade burit ut katalogerna till bilen men hämtade dem snällt. Tur var nog det för efter en hel del eftertanke och en extra titt så bytte jag tapet. Jag tror att den senaste blir ännu ett snäpp bättre. Går kombinera med fler saker än den första. Ja, ja, vi får väl se om det blir så vi kan fixa köket men nu känns det verkligen som det är nödvändigt….
 
Efter lunch åkte Maud och barnen hem till sig och lugnet lägrade sig. Mot kvällskvisten tog jag med flickorna på en liten kvällsrunda och det var riktigt härligt då också. Månen lyste och det var ett blått skimmer över den vitpudrade skogen.
 
 
Jag lade ut bilden på Facebook och fick en kommentar….  citat ”men va,,du har ju ett rådjur där…”. Och faktiskt, när man tittar så ser det ju ut som flitig liten Piga är ett svart rådjur. Tänk vad ett foto kan förvilla en… Kul!
 
Efter middagen kom Göran, Cassandra och Melinda och uppvaktade Thord på farsdagen med en Triss-adventskalender. Kul! Nu kommer han att ha det lite spännande 24 dagar i rad under december….
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =