131116 En välkommen besökare!

I morse fick vi fint besök. Ronja (Amamus Gallinago Media) med husse Jan kom strax efter frukost. Flickorna undrade förstås var hon hade varit. Lite omständiga hälsningar och pusskalas och lite skall och snurra runt lite hit och dit en stund. Men så småningom blev det lugnt. När vi satte oss för att fika lite innan Jan måste åka igen så hade lugnet lägrat sig.
 
Ronja tror jag känner sig rätt hemma här så när Jan gick tittade hon bara lite efter honom sedan kom hon in till köket där vi andra var. Jag passade på att gå en morgontur med dem. Jag hade hoppat över det denna morgon för jag visste att det skulle kanske bli lite jobbigt att gå två rundor tätt inpå varandra. Min uppfattning är att om de får röra sig lite fritt och busa lite och känna varandra på pulsen så fort som möjligt så funkar det allra bäst.
 
Det var inga som helst problem under promenaden. Först fick det gå fot en bit och sedan var det lite fritt för att rasta sig innan vi fortsatte men då fick bara Garbo gå fot.
 
 
Passade på att fota mor och dotter lite….
 
 
Här håller både Garbo och Ronja koll på vad Greta och Piga gjorde
 
Jag gjorde några inkallningar med visselpipa för att se att det fungerade även för Ronja och hon tittade bara på vad Piga och Greta gjorde och så gjorde hon som dem.
 
 
Ronja och Greta busade lite men det gick så undan så de fastnade inte på bild just då
men här är de lite lugnare
 
 
Ronja kollar vad Greta gör…..
 
… och hon letar bär som vanligt.
 
Det hade regnat under natten och det var ca 8 grader varmt. Snön hade mestadels smält bort men det var lite is kvar på stigen så jag är jätteglad att jag köpte icebugs. Så skönt att inte behöva halka.
 
För övrigt var det en lugn lördag och jag har under veckan som gått, hämtat lite ris i ”lagoma” doser, så nu var det dags att göra lite snyggt vid bron. Det blev enris i två amplar och lite gran- och enris i urnorna. Jag hade köpt en ny belysning med timer som jag passade på att testa. Den till de första urnan gick jättebra… inte den andra. Tyvärr fattas det grejor där batterierna skulle sitta så det blir till att klaga. Köpt på Rusta så det kanske inte är så konstigt… eller? När allt blir färdigt ska ni få se foto på det hela.
 
När jag kom in igen så skulle jag gå och sätta mej i fåtöljen med datorn i knät en stund hade jag tänkt. Pyttsan heller, den gick sönder. Som tur är, är Thord rätt klurig fortfarande på vissa saker så småningom fungerar den igen. Fåtöljen alltså! Datorn är det inget fel på (peppar, peppar).
 
När jag var in och tittade på Facebook så är det en hel del inlägg om gamla grånande labbar i en grupp. Måste förstås titta på några gamla bilder på våra hundar också och hittade denna:
 
 
Ture & Märta (Amamus Phalacrocorax Aristotelis & Amamus Pica-Pica)
 
Ture var Thords fjärde hund och Märta var min fjärde. De följdes åt genom hela livet. Ture föddes först och Märta kom sedan. De fick bägge vandra över regnbågsbron tillsamman, endast drygt 10 år gamla. De hade tyvärr bägge fel på leder och vid 10 års ålder började problemen komma så med omtanke om dem så fick det somna in innan det blev alltför tungt. Mycket härliga och duktiga hundar som lämnade ett stort tomrum efter sig!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − fjorton =