131123 Nu är det helg igen!

Nu är det helg igen. Veckorna går så fort, så fort. Jag har nu varit hakvsjukskriven i en hel månad. Otroligt, men välbehövligt. Mina axlar börjar bli bättre och även höften så det känns att det går åt rätt håll. Nu är jag sjukskriven till den 15:e december och som det känns nu kan det finnas en chans…
 
Idag på morgonrundan, som var otroligt härlig med 0-gradig temperatur, lite moln men solen tittade fram lite här och där. Jag stannade och fotade flickorna lite då och då och efter ett sådant stopp så upptäckte jag helt plötsligt att en av smärtorna i min höft gav med sig när jag började gå. Helt fantastiskt! Det är ju fortfarande ont men på en betydligt lägre nivå. Känns som mina instinkter att i första hand stretcha och ”bolla knutar” är rätt väg att gå. Snart kanske jag är mogen att börja träna också men inte än. Måste få bort smärtan längsmed benet också först men även den börjar avta. Blir nog bra det här.
 
Hur som helst var det mycket härligt väder och jag tycker det är så kul att ta foton på tjejerna så här kommer en hel drös:
 
 
Ronja håller lite koll på vad Greta hade gjort. Nr 1 eller nr 2?
 
 
Flickorna hade full fart i benen. Jag tror att de också uppskattade den något varmare temperaturen.
 
 
Fortfarande letar de efter bär men Ronja har lite svårt att förstå deras farchination….
 
 
Så hon stannar oftast på stigen och betraktar vad de andra gör.
 
 
Här springs det kors och tvärs och letas…
 
 
Ronja var som vanligt lite bussjuk…
 
 
… medan Piga låtsades som det regnade…
 
 
Jag ser dej inte, så det så, tänkte Piga
 
 
Undrar vad det är där borta?
 
 
Okey då! Vi tar väl en liten dust om du så gärna vill….
 
 
Kom och ta mej om du vill, sa Ronja
 
 
Japp! Då gör jag det!
 
Ronja fick även busa med Greta idag och en mycket liten kort sväng med Garbo. Inomhus har Piga och Ronja lite olika saker för sig. I morse hade de dragkamp med en tuggmutt och nu i kväll hade de ett märgben som de bägge bevakade. Så fort den ena släppte det stal den andra det. Detta pågick säkert en halvtimme. Tror de hade det rätt kul och det var rätt kul att titta på dem.
 
Piga och Garbo ligger alltid i sofforna i TV-rummet. Ibland ligger även Greta där men hon ligger oftast på sängen i hundrummet. Ronja ligger på ryamattan bredvid sofforna (tror inte att hon är van att ligga i sofforna) men nu de sista dagarna har hon kommit på en bra idé. När Garbo och Piga sover som godast, smiter hon ut i köket och lägger sig i Pigas säng. Piga själv ligger oftast där bara när jag är i köket eller när vi sitter i matrummet så det funkar riktigt bra det där.
 
 
Ronja ser ut att må så gott!
 
Ronja var hos oss när jag köpte sängen till Piga som då var bara några månader. När jag ställde fram sängen var inte Piga särskilt intresserad men det var Ronja som snabbt parkerade sig i den. DÅ blev sängen intressant även för Piga och sedan har det varit en favorit.
 
Det har varit en massa diskussioner på Facebook om labradorens mentalitet och att uppfödarna inte vill diskutera den och inte tar hänsyn till den. Trådarna, för det har varit flera på olika ställen från samma person, har, vad jag kan förstå, gått ut på att för att man ska seriöst ska ta hänsyn till mentaliteten så är det bara mentalbeskrivningarna som är det allena saliggörandet. Något annat är man inte villig att lyssna på. Jag tycker förstås att det är så mycket mera än några fasta situationer som man utsätter hubndarna för olik saker, skrammel, spöken m m. Dessutom får föraren inte på något vis påverka hunden, man får alltså inte bete sig som man brukar utan ska vara passiv i alla situationer. Jag är inte 100 säker på att det är exakt rätt metod att få ett rättvist svar på mentaliteten på våra hundar då de är avlade på att läsa av föraren och vara uppmärksam på vad föraren vill. Här får man bara bete sig annorlunda mot vardagen. Jag tror att an kan se mentaliteten på andra sätt mycket bättre. Vi har MH-beskrivit hundar i kenneln, det ger kanske en fingervisning var svagheter och styrkor finns men som sagt, jag tror att det finns även andra sätt att läsa av vad man har för hund.
 
Hur som helst, jag visade ett foto (flera av er kanske har sett det redan) vad vi tycker de ska kunna klara av, och de gör de också. Det är lite svårt att se alla hundarna men det ska vara 21 stycken där. Fyra av tikarna löpte, varav en var i höglöp. Hur många hanhundar det var minns jag inte riktigt men det var minst 4 stycken.
 
Döm själva och trevlig helg!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − åtta =