131023 Varmt och skönt!

Idag var det riktigt varmt och skönt. 11 grader när vi gick morgonrundan. Visserligen blev det en ordentlig sovmorgon idag så vi gick nog inte iväg förrän vid 8 – ½9-tiden. Jag klädde mej rätt lätt, vis av gårdagens morgontur men jag fick knyta tröjan runt midjan för att inte svettas ihjäl.
 
Det bästa av allt var att vi såg ett enda snökorn på vår runda.
 
 
Grönt och skönt så långt ögat når
 
Även stigarna var helt snöfria.
 
Mitt på dagen tänkte jag att flickorna skulle få gå ut till hundgården en stund. De blir lite rastlösa när vi är ”snälla” och de får vara inne med oss. I går var det snö/regn och ruskväder så då fick de vara inne hela dagen även om det var rätt varmt då också.
 
Synen som mötte mej när jag skulle släppa in dem i hundgården var däremot inte så trevlig. Fattar inte att jag inte såg det i förrgår när jag hämtade dem… Det hade ju varit kallt några dagar så jag har satt på golvvärmen i hundhuset. För att inte elda för kråkorna så sätter jag då en frigolitskiva i luckan över natten. Denna hade jag glömt ta bort så det fixade de själva. De fixade lite mera också, var nog rätt kul att bita sönder gissar jag. Så här såg det ut:
 
 
Små, små frigolitbitar över hela hundgårdens första sektion…
 
En spade och en piassavakvast gjorde susen men det tog lite tid.
 
Själv känner jag att jag måste få sysselsätta mej med något som inte är kroppsligt tungt för det blir lite långa dagar annars. Idag tog jag och lagade till kålpudding. Det har jag inte gjort på 20 år tror jag. Passade på att göra lite mera än till middagen i kväll och det blev dessutom lite köttfärs över så jag tog och gjorde en köttfärslimpa med rårivna morötter i. Bra att ha framöver tror jag.
 
Medan detta puttrade i ugnen var det dags att gå en runda med flickorna igen. Tur att de roar sig själv så jag kan gå i sakta mak.
 
 
Piga var i sitt esse och hittade ett vattenfyllt dike som gick att bada i…
 
 
Bär plockades som vanligt
 
 
Även om det numera är rätt tunt med dem nu
 
 
Garbo måste kolla vad Piga hade hittat. Det luktade visst riktigt gott ur hennes mun.
 
Ett foto på Greta utan ”slips” se och häpna!
 
Idag ringde jag och beställde tid för Garbos operation av ”tutten” också. Passar ju bra nu när jag är sjukskriven så kan jag hålla ett öga på henne. Den sista oktober blir det. För övrigt har jag nu fått tillbaka min härliga Garbo. Har saknat henne hela säsongen faktiskt. Hon har varit splittrad och inte så kontaktbenägen, lite för mycket på tårna. Resultatet på hennes prov i Finland är ju också ett bevis på att det inte har fungerat men nu är hon min goa Garbo.
 
Igår när vi gick och skulle hämta posten och de som vanligt satt på vår väg medan jag gick över byvägen för att hämta tidningen så drog Greta och Piga över till grannen, trots mina protester!!! Garbo satt snällt kvar och tyckte att det bar sig dumt åt. Gissa vem som ensam fick äran att bära posten? Piga och Greta fick vackert finna sig i att gå i koppel tillbaka till huset.
 
I morse hann vi inte ens börja gå ner mot postlådan förrän de två stökfiorna drog iväg men denna gång stannade de inom 10 meter när jag skrek åt dem. Snopet för dem så fick det gå och sätta sig på bron och vänta medan Garbo och jag gick och hämtade tidningen. Det märks att de är i höglöp både Piga och Greta. Det verkar som det kliar i kroppen….
 
Jag ringde och beställde tid för mina sprutor i axlarna också men det fanns ingen tid förrän den 4 november. Blir ett par hårda dagar då… den 5 ska jag till tandläkaren.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =