130913 Fredag den 13:e!

Idag är det fredagen den 13:e…. Faktiskt har jag inte märkt av det i någon negativ bemärkelse. När jag drog upp persiennen i sovrummet så tittade solen fram och det utan det minsta dimma eller dis. Morgonrundan avverkades med gott mod och jag konstaterade när vi kom till Alexisbacken att ordningen är återställd.
 
 
Vilken härlig morgon alltså och det en god bit in i september. Lovely!
 
 
På hemvägen upptäckte vi att vår ”lilla trumslagare” har kommit tillbaka!
 
Jag hade egentligen tänkt påbörja veckostädningen på förmiddagen men då vädret var så fint kunde jag ju inte låta bli att passa på att träna lite vattenjobb med Piga och Garbo. Thord tog som vanligt med sig Greta på en bytur med hjälp av Permobilen. Deras tur avslutades som vanligt numera med lite markeringar med chuck it och tennisbollar. Idag prövade de med dubbelmarkering och det uppskattade Greta mycket! Även husse tror jag….
 
Vi andra åkte ner till gamla badplatsen för lite dirigering- och markeringsjobb med hjälp av apportkastaren. Vi gick ner till stranden men Piga och Garbo fick stanna bakom hällarna medan jag gick i förväg och sköt ut ett par kulor som de skulle få ta på dirigering.
 
Jag började först med dirigeringar mot udden där de någon gång tidigare har hämtat markeringar.
 
Sedan fick de sitta kvar medan jag gick till vänster bakom hällarna och sköt ut två nya kulor.
 
 
Det blev det lite ”cross over”…
 
 
…dvs när Piga var på väg in med sin så dirigerade jag ut Garbo så de möttes.
 
 
Efter dirigeringarna förflyttade vi oss ännu mera till vänster och körde dubbelmarkeringar i vassen. Piga fick en ”vanlig” dubbel och Garbo en dubbel där de kom på rad (skott med rött resp gult skott)
 
När detta var klar avslutade vi med en ny dirigering. Flickorna fick sitta kvar bakom stenhällarna och jag gick tillbaka en bit och skickade ut två kulor mot den andra udden på andra sidan badplatsen. Startplatsen var på andra sidan hällarna och Garbo fick gå först denna gång. Några omstyrningar blev det för hon drog lite mot själva udden men svarade riktigt bra på signaler och tecken och gick i land exakt där jag tänkt.
 
Det blev nästan en kopia när Piga begav sig ut. Några omstyrningar där också men hon svarade riktigt bra och upp på land på andra sidan, även hon precis där jag tänkt. Tyvärr så var den andra kulan inte lika lätt att hitta som den som Garbo fick tag på men jag visste ganska bra var den skulle vara. Piga letade och letade och letade och ville utvidga området men jag styrde tillbaka henne gång på gång och hon gjorde som jag sa. När jag för fjärde gången styrde tillbaka henne tänkte jag att nu måste jag göra något. Hon har varit alltför duktig  och letat alltför länge (säkert 5 minuter) för att det ska misslyckas till slut, så därför satte jag ner henne och gick själv runt dit ut. Det blev en bra bit att gå så hon fick sitta en bra stund med det var heller inga problem.
 
 
Om man tittar till vänster så ser man en samling träd, sedan är det en liten öppning och ett lövträd därefter kommer det en massa barrträd.
 
Vid lövträdet landade kulan, det var jag mycket övertygad om men eftersom jag inte hade en aning om hur terrängen såg ut så tog jag som sagt var det säkra före det osäkra och gick dit. Det var inte alls konstigt att hon inte hade hittat kulan. Just där var det dels en rotvälta men också en massa kvistar, stenar och gröpper. Jag gav henne sökkommando och hon dammsög platsen. Helt plötsligt stack hon iväg upp på en sten och borrade ner sig under riset så hon i stort sett  försvann. Måtte hon inte fastna hann jag tänka innan…..
 
 
 … en mycket stolt flitig liten Piga kom upp med kulan (hann inte upp med kameran förrän hon hittat kulan).
 
Nöjda åkte vi hem och jag tycker flickorna hade skött sig riktigt bra. Garbo är en aning ”het” och idag har jag för första gången sett ”lärkvingar” även från henne men jag tycker nog att hon efter omständigheterna skötte sig över förväntan. Omständigheterna är att hon tror att hon ska valpa vilken dag som helst. Hon har i några dagar nu inte velat ha någon frukost. Jag har fått säga till på skarpen för att hon ska äta och hon är allmänt lite loj när det inte är jobb på gång, men då blir det å andra sidan åt andra hållet. En aning för mycket alltså men faktiskt inte värre än det balanserar (även om jag tycker att linan kanske är liiite slak).
 
Hemkomsten innebar för min del att göra mig mig i ordning för färd till Bräcke och jobbet. Jag fick ett sms från chefen att jag skulle skippa matsalen för hon skulle fixa golvet under helgen. Kändes riktigt bra avslut på veckans sista arbetsdag! Jag måste säga att jag har nog haft sämre ”fredag den 13:de” än denna dag. Rätt härlig dag faktiskt om jag ska vara ärlig.
 
Flickorna fick också ett härligt avslut genom fredagsgodiset… grisöra.
 
 
Så här äter Piga sitt grisöra medan Greta & Garbo äter sina i sofforna.
 
Fredagsmys på er också!
 
Marith
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 − ett =