130918 Kvällsträning

Igår var det en lite hektisk dag men kvällen var ägnad åt träning i Fanbyn med Maud o Potifar. Vid 6-tiden möttes vi och efter lite funderingar så var upplägget klart. Vi började med en dubbelmarkering i svår terräng:
 
 
Här kan man se terrängen.
 
Inte helt enkelt… utom för Potifar som spikade dubbeln lätt som en plätt!
 
 
Vi satte ner hundarna utom synhåll och gick själva iväg ner till tjärnen och planerade söket. Först sköt vi ut tre apporter med apportkastaren för avslutande vattendirigering. Röda skott och två ”vanliga apportkastardummis” samt ett ägg som låg ännu längre ut.
 
 
Här var startplatsen
 
Vi hade lagt ut 12 dummy’s i skogsremsan som bestod bl a av stora vattenhål, ute på blötmyren och i vattenkanten. Myren delades av med en bäck på högra sidan så ett par stycken blev kastade så långt det gick på andra sidan bäcken. Den var lite för bred för att ta sig över för tvåbenta nämligen. 
 
 
Vid 7-tiden körde vi igång och solen lyste mörkröd i bakgrunden.
 
Vi tänkte att vi har i alla fall en timme på oss… Fältet var riktigt stort med besvärlig terräng så vi visste att det skulle ta tid även om de var tre som jobbade.
 
Garbo fick börja och sedan Potifar som var borta en bra stund…. och kom med en av dirigeringsapporterna. En rejäl simtur började alltså han med.
 
Efter ett tag kom Potifar med den andra dirigeringen (han hade hämtat någon från fältet emellan) och då tyckte tydligen inte Piga att hon skulle vara sämre så hon kom med den riktigt långa dirigeringen. Så går det när man tror man är klyftig och rationell….
 
De fick dock lite problem med de två avslutande fältapporterna så precis när de var färdiga var det i det närmaste kolsvart ute. Dessutom kände vi de första regnstänken. Vilken tur att de redan hade plockat in dirigeringarna, annars hade de blivit kvar där ute för det hade nog inte gått att styra någon hund på vattnet, så mörkt var det.
 
Vi åkte hem till oss och fikade lite och nu började det regna riktigt ordentligt. Vi kan väl säga som så att ”Vi hade i alla fall tur med vädret”…
 
I morse var det revelj kl 6. Thord skulle till ortopeden för att ta bort gipset och taxin kom kl 8 så det gällde att alla morgonsysslor var avverkade innan dess. Det blev en kortare runda för flickorna och jag tror inte att de hade något emot det för det spöregnade så det var inte så trevligt att vara ute.
 
När Thord hade åkt så gjorde jag lite manikyr och pedikyr på flickorna. Då upptäckte jag detta:
 
 
Flitig liten Piga hade gjort illa sig på bakbenet.
 
Som tur var hade jag tid hos veterinären för ett annat ärende så hon fick titta på även detta. Nu var det inte så farligt som jag befarade. Inget som Piga besväras av och hon skrapade lite och satte ett stygn mitt på för att få lite snabbare läkning. En liten hake finns och det var att det är en liten ficka under såret som vi måste se upp med. Kommer det in skräp måste vi ta bort stygnet och spola och hålla rent. Vi håller tummarna!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sexton =