140415 Kunde inte hålla mej längre…

I morse, liksom igår morse, gick vi en morgonpromenad bort till Alexisbacken. Så himla skönt att det fungerar med promenader igen även om de inte är så långa som tidigare men det kommer mer och mer.
 
 
En älskad vy!
 
När vi kom till Alexis så kunde jag inte hålla mej längre. Jag hade tagit med två bollar och två valpdummisar så naturligtvis måste vi göra några enkla övningar. Det blev dirigering (valpdummis) tvärs över ängen och in en liten bit i skogskanten och med bollarna mitt på ängen. De såg när jag lade ut dirigeringarna men bollarna droppade jag så dem såg de  inte.
 
 
Inte någon avancerad  övning men vi fick träna på stopp och söksignal, vilket var tanken.
 
 
Sedan blev det en dirigering in i denna skogskant.
 
 Som störning fick de två tydliga bollkast i linjen mot skogen och som de inte skulle ta. Tyvärr tog flitig liten Piga den första bollen men sedan gick det alldeles utmärkt. Summa sumarum så var vi rätt nöjda alla tre tror jag även om flickorna helst skulle vilja jobba mera.
 
 
Ett litet foto efter väl förrättat värv blev det.
 
Som ni kanske ser så får kryckorna fortfarande följa med på vår skogspromenad, för skoterspåren är fortfarande fulla med både snö och is. Hoppas verkligen att det töar med raketfart nu.
 
Jag vill ju inte riskera något… så ja, kryckorna följer med även om de är undanställda annars.
 
Det känns i alla fall riktigt skönt att vi börjar få lite ordning på livet och i morgon eftermiddag eller torsdag förmiddag så kommer Greta hem. Då är vi riktigt fulltaliga igen. Det ska bli riktigt härligt för hur det än är så är det ju någon som fattas när inte alla hundarna är hemma.
 
Jag tror att ”Hissmoforsarna” kommer att få det lite lugnare också även om det hörs som om det gått riktigt bra. Det enda som jag hört som varit lite besvärligt är att Greta viftar med sin svans så hon river ner en massa grejor. De har ju lite mindre hus och lite fler saker framme och goa, glada Greta tar ingen hänsyn till det. Är hon glad så är hon glad och då går svansen.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =