140825 (Del 3) Träningsvecka, Jämtlands Cup och Jaktprov i Lit!

140821 Träningsjaktprov
 
Den här dagen hade vi bokat för att lägga upp jaktprov i de olika klasserna. Vi började med elitklassen då det skulle vara dummis där och vilt i de andra klasserna. Upplägget gjorde vi gemensamt och en detalj som kom med var samma vattendirigering som gårdagen men vi ändrade till valfritt avstånd men på samma plats. Här kommer lite bilder från dagen.
 
 
Gustaf instruerar Maud om att hon ska peka med apportkastaren mot markeringsområdet
(som inte syns i blid, någon ”skit” bakom kameran… )
 
 
Fältområdet… Inget låg i skogspartierna, bara det öppna. Många ville gärna in i skogen….
 
 
Parkörning, naturligtvis. Det blev också rätt varmt när solen tittade fram mellan regnskurarna.
 
 

Vattendirigeringen
 
 
Igår var startplatsen där kameran är. Vi valde att starta längre fram av ”någon outgrundlig anledning”…
 
 

 
 Markeringen låg på utsidan av den stora ön till vänster
och mellan småöarna till höger 
 
Maud agerade skytt även idag
 
 
Eva och Korall på dubbelmarkering vatten
 
 
Korall på väg ut.
 
Sedan blev det lunch. Vi hade med murikan även idag så vi fick lite varm mat om vi ville. Efter lunchen fick ”småttingarna”, Flisan och Valle, jobba på ett litet fält med vilt. Man blir så himla avundsjuk! Lugna, fina, duktiga och helt opåverkade av omgivningen. Bara ut och hämta och in till husse i full fart. Ska bli intressant att se vad det blir av dem.
 
Sedan var det dags för öppenklassarna. Då det blev ojämt antal ville Eva köra Gaia som öppenhund lite modifierat där det behövdes (t ex fick hon se när vatttendirigeringen lades ut). Vi höll till på höga sidan av tjärnen för den här gruppen och med fågel förstås. Det blev fältjobb, vatten- och landmarkeringar, vatten- och landdirigeringar. Det duggregnade en hel del så kameran kom aldrig fram och mitt minne är lite kort så jag kommer just nu inte ihåg ordningen på det hela men det var i alla fall fältjobb, 3 vilt för ena hunden och sedan ett avbrott för markeringsjobb innan det var dags för att jobba färdigt på fältet. Landdirigeringen kom sist tror jag men som sagt var… just nu kommer jag inte ihåg ordningen. Jobbade som utläggare och skytt så det är väl bra att jag då kom ihåg vad jag skulle göra….
 
 
 
Potifar är förväntansfull
 
Greta och Garbo var med liksom under onsdagen, då det var Jämtlands Cup. Garbo fick lite apporter i vatten när det var pausar både då och denna dag. Det var bara det att hon vid ena apporteringen klev upp på ön på andra sidan tjärnen… två gånger, både ut och hem. Det var inte riktigt meningen men apporten hamnade bakom ön…. Sedan rymde hon från ”lägret” när Maud gjorde en inkallning för Potifar denna dag. Det var heller inte meningen. Sedan har hon inte haltat en enda gång…. Få se hur det går.
 
Marie, Lena, Mats & Barbro och Maud lämnade oss när vi var färdiga (Lars och Valle åkte hem efter att Valle hade jobbat lite) så nu var det bara ”järngänget” kvar…. vi och Ingegerd och Gustaf.
 
Vi var rätt trötta så det blev inte så sent trots att man har mycket att prata om när man inte träffas så ofta. Vi bestämde i alla fall att vi skulle ge oss av för träning när alla hade vaknat i sin egen takt. Vi hade ju hela dagen på oss och inte så många hundar.
 
140822 Träning vid Loktjärn
 
Vi tog det ganska lugnt med träningarna. Det blev en vattendirigering till ön som det hade varit problem med och lite bättre blev det men inte 100… Vi gjorde också samma landdirigering som gårdagen men med en markeringsstörning vilket löstes rätt bra. Lite långa markeringar med apportkastare blev det också och det var nog bara en som blev alldeles tokig. Lång och in i skogen så där blev det ett litet eftersök.
 
Garbo fick också jobba lite med vattendirigering och ett par markeringar. Såg ut att gå riktigt bra även det (tänker på hennes hälta).
 
Därefter var det lilla Flisans tur. Först lite vattenapportering och sedan ett fält med vilt. Vi låter bilderna tala för sig själva….
 
 
Det blev rätt så tidigt sänggående även denna kväll då vi skulle åka till Lit vid halv 7 snåret. Jag gjorde iordning matsäck och packade det som gick för att det skulle gå så smidigt som möjligt. Därefter ställde jag klockan på 20 minuter över 5. Det tar lite tid när man är ensam om marktjänsten och dessutom har lite extrasysslor så här på morgonen. Blev lite problem med klockradion så tyvärr sov jag på aga… Fortsättning följer
 
Marith
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 19 =