140202 Tjolahoppsan!

I morse när vi gick vår runda, flickorna och jag, så fick vi följa en hares skuttande efter stigen. Ingen annan hade gått sedan igår kväll så det var lätt att se. Jag tror att den kanske hade ätit jästa bär eller nåt för det såg ut som tjolahoppsansteg.
 
 
Vet inte riktigt hur han har kunnat ”hoppat till” spåren på detta viset….
 
Idag blev flickorna lite aktiverade på vår morgonrunda med både sitt-stanna-kvar, inkallning och stopp. Dessutom har jag lärt in en ny signal som betyder ”ge fan i det där och kom hit”. Flitig liten Piga har fått träna rätt bra på den ett tag eftersom hon är så förtjust i att hitta något att äta. Finns det inte bär så finns det skit. Idag missade hon inte en enda signal, hon lydde omedelbart och belönades med en godis (vilket även de andra flickorna också fick då de också kommer som ett skott). Signalen är en lång stoppsignal och sedan tre snabba inkallningssignaler.
 
 
Flitig liten Piga var mycket uppmärksam idag.
 
 
Garbo var också rätt uppmärksam liksom Greta men som inte fastnade på bild.
 
Här är det sitt-stanna-kvar som gäller.
 
Vi gick förbi skolan när vi gick hem och det innebär att vi måste gå vägen en bit innan vi kommer hem. Det var 0 grader när vi gick hemifrån så jag tog en tunnare jacka men jag glömde plocka över kopplen. Då återstod att vända och gå tillbaka eller att se om jag kunde ta mej förbi mellan grannen och skolan och sedan över ängen. Det gick, men det tog lite tid. Att trampa i lössnö med dålig höft var kanske inte optimalt men tar man det riktigt lugnt och skickar flickorna först så de trampar upp lite så går det. Jag tror att flickorna tyckte det äntligen var en riktigt trevlig morgonrunda!
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − tretton =