140224 En föraning av våren….

I natt blåste det så hela huset skakade. Kändes precis som när Sven var på besök men tydligen var det inte så farligt. Dock blev det en minuts strömavbrott och tyvärr stannade pannan… Tänkte inte på det! Så i morse var det inte så varmt i huset som det brukar, detta trots att det redan kl 7 var + 4 grader varmt.
 
När flickorna och jag gick vår morgontur så möttes vi av rätt så fina skoterspår. Skotrar, eller rättare sagt skoterförare på skotrar, hade kört några gånger och packat snön så idag var det mycket lättare att gå än i går, även om ytan var lite lös. Dessutom var alla spår av hästen borta tack vare att det kom så mycket snö i lördags och att skotrarna packat den så bra.
 
Det gick skapligt att gå vår runda idag.
 
 
När vi kom till Alexisbacken fick vi verkligen en föraning av våren. Härligt!
 
Jag gruvade mej för att gå min egen trampade stig då jag inte gått den sedan det snöade. Det behövde jag inte för det hade töat så all nysnö hade ”töat ihop” så stigen var också rätt okey. 
 
Vi fick besök från kommunen mitt på dagen som jag berättat om i Svederkäringas blogg. Under tiden de var här fick flickorna vara i hundgården. Precis vid ingången är det världens vattenpöl och när Greta skulle gå in så tvekade hon länge… Jag vet inte riktigt varför för hon älskar ju vatten och brukar vara först att bada i dikena på våren. Såg lite roligt ut faktisk där hon stod och gungade ett tag innan hon snabbt tog sig igenom pölen. När jag hämtade dem tvekade hon dock inte. Då var det fullt tramp i pölen så det stänkte. Tog ett foto på den men tyvärr så var den inte så lyckad. Det är inte nedanstående foto heller men där syns det hur det ser ut på gården just nu.
 
Det ska visst vara töväder i morgon också. Inte mej emot i alla fall.
 
Marith
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =