140227 Överraskningarnas dag tyckte flickorna…

Ja idag blev det överraskningarnas dag för flickorna (och lite för mej). När jag varit till Bräcke och tagit nya prover och provianterat så satte jag mej i fåtöljen i vardagsrummet och pustade ut och väntade på att mina smärtstillande piller skulle kicka in. Genom fönstren såg jag hur härligt det såg ut utomhus. Solen sken och bara lite moln och i morse hörde vi vårfåglarna också så det ryckte lite i samvetet. Mina stackars flickor har ju inte speciellt roligt just nu så jag tänkte, efter moget övervägande, att jag skulle överraska dem lite.
 
Nu funderade jag ju förstås lite för länge så när vi kom iväg på en tur till sjön, så hade solen i stort sett gått i moln. Töväder var det i alla fall så jag kan inte klaga på temperaturen och turen blev trots allt uppskattad av flickorna.
 
När vi kom ner till sjön så såg det rätt härligt ut. Det såg ut att vara bara ett tunt snölager på isen så jag tänkte att det nu blir det lätt att gå. Då ska vi passa på att ta en rejäl tur….
 
 
Så här såg det ut strax innan vi kom ut på sjön…
 
 
… men väl där ute såg det ut så här!
 
Jag hade mina Icebugs på mej och de är visserligen vattenavvisande men jag tror inte att de tål hur mycket vatten som helst så jag gick ut bara en liten bit och så fick flickorna ”rejsa” lite som de ville.
 
Tjohooooo, sa flitig liten Piga!
 
 
Vem är det där då?
 
 
Är det inte…..
 
 
…. jo men visst är det Garbo!
 
I går eftermiddag kom jag på att hon har faktiskt fyllt hela 8 år alldeles obemärkt. Den 20 januari föddes Garbo den gudomliga, hemma hos Djurbergas i Falun. Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag fick chansen att köpa denna underbara hund! Naturligtvis fick de alla tre ett grisöra att kalas på efter maten och jag hoppas Garbo förlåter sin glömska matte. Grisöronen var förstås svenska från Sörbygårdens, inköpta på Rusta i Östersund.
 
 
Det är tur att de gärna springer på egen tass när de får. Lite ”frikommando” och inkallning blir bra motion det också…
 
 
… i alla fall tillräckligt för att Greta ska ”vädra slipsen”.
 
 
Flitig liten Piga och Garbo springer nästan mera än Greta men det är Greta som flåsar….
 
Ni kanske undrar varför jag i inledningen skrev att jag också blev lite överraskad… Det berodde på att jag inte hade en tanke på att det har varit töväder länge nu så det var mycket vatten på sjön. Kanske tur det för annars har det nog inte blivit någon tur. Jag tror att flickorna i alla fall hade det rätt kul idag och vi fick testa inkallningssignalen vid ett flertal tillfällen. Passade förstås på ibland när de hittade någon riktig intressant fläck som de stannade och luktade på. Härligt nog var de klockrena att komma när jag kallade, gostumporna!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =