130103 Nähä det räckte inte med att vända blad och byta årtal…

Oturen håller i sig, och lite less blir man allt. Suck! Igår fick vi återbud från instruktörerna till kennellägret i sommar. Har sedan dess suttit och jagat nya men med så kort framförhållning verkar det vara svårt. Skam den som ger sig men just nu känns det allt lite hopplöst.
 
Som grädde på moset upptäckte jag en trasig kindtand på Garbo i morse när jag klippte klor och gick igenom henne lite ordentligt. Hon har ett par dagar legat och slickat sina framben, vilket hon brukar göra när det är något som är vajsing men jag har inte hittat något förrän idag. Det blev naturligtvis en tur till veterinären som konstaterade att det var ”samma tand” på andra sidan också som spruckit ända in till pulpan. Märgben förstås sa veterinären. Kunde bara hålla med, måste nog vara de som är boven. Där har man för att man är snäll och byter ut tuggbenen som är fulla av gift mot ren naturvara som ska vara hälsosam…. Operation blir onsdag morgon och till dess Metacam. Stackars, stackars Garbo.
 
Det är över huvudtaget inte lätt att heta Garbo i dessa dagar. Hon löper ju och är ständigt uppvaktad. Något som hon ännu inte uppskattar till fullo. Igår kväll åkte Potifar och Lady hem och man skulle kunna tro att det blev lugnare för henne då men det blev tvärt om. Potifar har varit en idealisk gentleman, inte påträngande alls. Lady löpte ju också och hon tog större delen av Ronjas ständiga uppvaktning men nu koncentrerar Ronja sig på Garbo, precis som Greta.
 
Så här såg det ut i morse på morgonrundan:
 
 
Ronja fick tag på Garbo i en oväntat anfall….
 
 
Hjälp mej matte, säg åt dem du!
 
Ja, du Greta. Du måste lyssna på vad Garbo vill. Hon vill INTE!
 
Ge er iväg och rör på er istället:
 
 
 
Okey då!
 
 
Vem lurpassar Ronja på då?
 
 
 
Aha, Piga så klart!
 
 
Garbo håller ett vakande öga på dem…
 
 
Hej å hå vad kul vi har det.
 
 
Nu tar jag dej!
 
 
Det ska vi bli två om…
 
 
Ger du dej?
 
 
Konstaterar också när vi går mot Alexis att rätt vad det är kan vi bli utan el igen….
 
 
Samling vid pumpen, nu går vi hemåt igen.
 
Just nu ligger alla lugnt och stilla och sover, tack och lov. Inomhus är det rätt lugnt, i alla fall till största delen. Få se hur det blir i morgon då Garbo, enligt beräkningarna, ska börja sitt höglöp.
 
Marith
 
PS. Det hade tydligen uppstått en missuppfattning mellan tilltänkta instruktörer och mej. Jag trodde det var klart men så var det inte. Ber så mycket om ursäkt. DS 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + tjugo =