140109 Lugn natt, lugn dag!

Veterinären varnade för att Garbo kunde vara orolig, pipig och stökig under natten. Så var hon tack och lov inte. Hon sov som en stock, snarkade t o m och i morse var hon vrålhungrig. Det rann dregel ur munnen medan hon väntade på att bli serverad.
 
Jag hade missat att jag skulle badda/skölja hennes mun med ett medel varje dag. Detta fanns hos Ejra så jag skulle naturligtvis ha köpt en förpackning när jag var där men som sagt… det hade jag missat. Kom då på att kanske veterinären i Grimmnäs hade det hemma. Det hade de inte men ett liknande preparat som de använde när de opererade bort tänder på djur. Jag åkte naturligtvis dit och köpte det istället för att åka till Östersund eller till Apoteket i Bräcke (som förmodligen ändå inte hade det hemma).
 
Väl hemma  så tyckte jag att det var lika bra att fixa det med detsamma. Hm…  Det var inte så populärt från Garbos sida. Hon spottade och fräste och skummade ur munnen och detta ska vi hålla på med i 10 dagar. Gissar att jag inte blir så poppis när hon ser vad jag har i händerna…
 
I övrigt fick hon följa med på en kortare promenad mitt på dagen. Just nu ligger hon och sover gott i soffan med ryggen vänd utåt rummet. Piga ligger som en korkskruv i den andra delen av soffan och mår lika gott!
 
 
Här sover Garbo gott….
 
… liksom Lillpiga!
 
För övrigt glömde jag blötlägga maten igen till kvällsmålet. Det blev varmt vatten som fick stå medan vi gick ut och rastade och sedan mosade jag den med en mixerstav till en gröt. Funderade på hur hon skulle uppskatta den maten… Kalas, sa hon och åt upp innan man han blinka!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 13 =