140701 Det lönar sig knappt…

Ja det lönar sig knappt att smita undan sina plikter. Det var så fint väder, 18 grader och sol, så jag tänkte att nu tar jag en paus och sticker iväg till Bodtjärn med Garbo och Piga och kör lite vattenapportering. Thord tog med Greta på en bytur med permobilen.
 
Tjärnen var spegelblank, solen sken och fåglarna kvittrade.
 
 
Perfekt!
 
Visserligen såg det lite hotfullt ut åt andra hållet….
 
Jag hann skicka ut en markering åt dem vardera innan det kom ett muller. Stod och funderade ett tag hur jag skulle göra. Inte så kul om det börjar åska på allvar och hundarna är mitt ute på tjärnen. Packade hop och gick upp till bilen. Körde lite inkallning och stopp på vägen en stund för att se hur vädergudarna tänkte.
 
När det inte blev någon mer åska och molen såg inte riktigt lika svarta ut så gick vi ner igen och jag skickade ut en dubbelmarkering. Piga fick gå på den sista och när hon hade passerat ”gungflyt” och var ut på tjärnen i rätt riktning så skickade jag Garbo på den andra. Den hade gått mycket längre och låg långt ute på tjärnen.
 
När Piga hade simmat två tredjedelar ut till sin apport och Garbo en tredjedel på sin kom det ett ordentligt åskmuller och så började det spöregna. Kändes inte så kul att ha dem där ute och funderade på om jag skulle kalla in men gjorde det inte.
 
Piga hann in med sin innan Garbo nått sin apport. Regnet fullkomligt öste ner så när Garbo greppade sin apport sprang Piga och jag upp till bilen. Torkade av henne hjälpligt och hade bakluckan på bilen som lite regnskydd under tiden. När jag släppte in henne i bilen kom Garbo i full kareta. Torkade snabbt av henne också och hon fick hoppa in och skyndade själv in i bilen.
 
 
Vattnet rann nerför sidorutan…
 
 
Bilrutetorkarna gick på högsta varv och hann ändå knappt undan med regnet.
 
Thord och Greta hade hunnit hem innan ovädret bröt ut och satt torrskodda i vardagsrummet och väntade på oss när vi kom hem. Nåja, det har kunnat vara värre…
 
Garbo tror att hon är med valpar just nu. Skendräktig så det skriker om det. Vill knappt äta på morgonen, vilket iof inte gör så mycket, hon har nog lite hull i reserv även om hon börjar komma i form. Tyvärr är hon då som vanligt, VÄLDIGT arbetsivrig och har svårt att vara tyst. Vi får hoppas det snart är över för denna gång.
 
Avslutar dagens rapport med ett foto av flickorna från dagens morgonrunda. Mina ”finingar”!
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 15 =