140708 Årets kennelträff del 1

Ja nu har årets höjdpunkt avverkats. Mycket har hänt, många bilder blev det så jag tänker indela träffen i flera bitar så fortsättning kommer.
 
I torsdags lade jag handen vid det sista som skulle ordnas inför träffen. Naturligtvis låg jag efter i tidsschemat så jag var på affären för att handla det sista och till vår son för att skära en tjälaknöl med hans elskärare och därför var jag inte hemma när Sofia och Eeizha anlände. De skulle bo över i husvagnen till fredagen och Sofia ville absolut bjuda på middag. Jös, nypotatis, sallad och gott vin blev det och som avslutning jättegoda biskvier och de största som jag har sett i alla fall. Jättegott! Tusen tack Sofia!
 
Sofia i full fart med middagen och Eeizha ser till så allt blir rätt!
 
På fredagen hann vi precis packa våra saker och stuva in, det som inte rymdes i vår bil, i Sofias bil så kom våra instruktörer, Heléne och Janne Kalla. Vi skulle ut och titta på markerna och först åkte vi till Ismundsundet och hittade rätt mark för vattenjobben och för stationerna för WT:t som vi skulle ha på söndagen som avslutning.
 
Vi fortsatte sedan till Depå Grande där vi skulle ha vår bas. Jag hade gjort bagetter med potatissallad och tjälaknöl som vi åt som en mycket enkel lunch. Lite kaffe till så var man pigg och alert för att titta på de resterande markerna. Vid halv 2-tiden började folk droppa in. Vi skulle börja vid 3-tiden med lite fika, presentation och information. Medan vi väntade tills alla samlats och klockan blivit 3 så fick vi lite underhållning. Det var ett gäng herrar som hade någon form av företagsevent och skulle tävla genom att köra en bil som gick till vänster om man styrde till höger och tvärt om runt i en bana på planen framför huset. Sedan tävlade de två och två genom att köra en bil som var hopsvetsad med en annan bil. Alltså det var två framändor åt varsitt håll och de fanns en ratt hos bägge. Den som var vänd i färdriktning talade om hur den som satt med ryggen emot skulle styra för de var tvungna att vara sams om tagen för att bilen skulle gå åt rätt håll. Med andra ord hade vi rätt kul där vi satt och väntade…
 
När presentationerna var överstökade var det dags för hundarna att få röra på sig och bekanta sig med situationen. Planen var ledig då herrarna hade tävlat klart så vi höll till där med att först gå lite fot, sedan lite sitt stanna kvar, inkallningar m m. Lite ”hett” var det väl hos vissa i början men det redde upp sig fort och energin gick ner en hel del. Bilder fattas från just det tillfället.
 
Vi avslutade med en övning för att de inte skulle dubbelapportera. Janne satte upp två dummisar med några meters mellanrum, inte alltför långt ifrån startplatsen. Sedan skulle man skicka hunden mot dem och det spelade ingen roll vilken de tog men de skulle genast vända om och komma ”hem”. Om inte skulle man med röstens hjälp få dem att låta bli den andra.
 
 
Här är det Fredrik och Ozo som står och tittar när Janne ställer ut dummisarna
 
 
Lena och Anton jobbar lite på sidan om medan de väntar på sin tur
 
 
Kicki & Zigge och Maud och Potifar står lite på sidan av och tittar på
 
 
 
Birgitta & Nobel, Sofia & Eeizha samt Marie & Plura ser lite fundersamma ut….
 
 
…. precis som Carina & Max gör medan Kiska & Ellen visar att de verkligen är i samförstånd
 
 
Thord och Tobbe sitter på första parkett och tittar
 
 
och Heléna håller också ett vakande öga på övningen
 
Janne tyckte att alla skötte sig riktigt bra
 
Sedan fick vi alla en stund över för att ge hundarna mat, rasta dem och göra oss själva i ordning för lite middag. Som vanligt var den supergod! När middagen var uppäten gick vi upp till konferensrummet för lite förfriskningar, godisätande och samkväm. Många goda skratt blev det! Folk droppade av lite pö om pö och själv kom jag i säng vid 12-tiden. Dags att ladda för morgondagen. Fortsättning följer.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 5 =