140709 Kennelträff 2014 del 2

Det märks att man tankarna vandrarde lite över allt när vi hade kennelträffen. Dels på uppgifterna som vi fick på varje station, dels på att man försökte titta på alla Garbos avkommor och se vilka framsteg de gjorde. Försökte också hålla lite koll på att allt funkade som det skulle, att vi passade mattiderna osv och mitt minne är ju lite som det är…

 
Upptäckte att jag glömde en övning som vi hade under fredagen. Jag hade inte tagit något foto på det… mitt minne är alltså som det är, som sagt var (blir nog fler tillfällen att konstatera detta innan jag skrivit färdigt…). Övningen gick ut på att vi fick ställa upp oss på linje med hundarna. Janne stod där ute och kastade ut 5 numrerade dummisar. Heléne talade om vilken förare som skulle gå och hämta vilket nummer. När alla var intagna kastades 5 dummisar till ut, också de numrerade och som fick hämtas på samma sätt. Kontentan av övningen var faktiskt att både hundar och förare skötte sig alldeles utmärkt. Lite knepigt var det förstås att komma ihåg var alla 5 dummisarna hade landat, så man hämtade rätt nummer alltså. De kastades ut lite hipp som happ och man skulle minnas var varje nummer hamnade.
 
Nåväl, nu är det lördagen som är på tapeten. Efter en god frukost samlades vi i två gäng. Carina och Max, Maud och Potifar, Fredrik och Ozo, Kicki och Zigge samt Sofia och Eeizha följde med Heléne och jag tror att de jobbade med linjetag och närsök.
 
Jag och Piga, Marie och Plura, Birgitta och Nobel samt Ellen och Kiska följde med Janne ut till den oslagna ängen.
 
 
Här instruerar Janne Tobben (Pluras husse) vad han skulle göra.
 
 
Vi andra förberedde oss också…
Ellen passade på att smörja sig med lite myggmedel medan Kiska höll ögonen på Janne och Tobben
 
 
 
Birgitta & Nobel packade upp stolen
 
 
Marie gjorde som jag… tog lite foton.
 
 
Alla hundarna är så lika varandra så det är lite svårt ibland att skilja dem åt, i alla fall på foton,
men jag tror att detta är Plura.
 
Det blev inga foton från övningarna då man hade fullt upp med att köra hund. Vi fick ställa oss på linje och först fick jag gå och lägga tre tennisbollar vid några buskar en bit bort. Sedan kom en ”droppning” från Tobbe och sedan gick han bakom oss och bort till ett dike på andra kanten. Där kastade han antingen två enkla markeringar eller en dubbelmarkering. En framför diket och en på ängen bakom diket. Om jag nu minns rätt (inte alldeles säkert alltså) så fick den som stod till vänster markeringen och sedan fick den som stod till höger hämta ”droppningen”. Därefter fick tvåan till höger hämta valfritt antal bollar som ett närsök. Den som stod längst till vänster var passiv. Sedan roterade vi runt tills alla gjort alla uppgifter. En riktigt rolig övning och där alla var jätteduktiga!
 
Sedan fick vi ställa oss på linje igen med näsan mot söder denna gång. Tobbe följe diket som nu låg till höger och Janne gick till vänster om oss, mot ladan till. Skott och kast varvat höger/vänster. Efter att alla hämtat markeringar passade Janne på att gömma en boll i en liten buske medan alla var upptagna med att titta på markeringen som gick till höger. Detta blev sedan en uppgift för en av hundarna att hämta in på närsök. Inte helt lätt då markernigen låg färskt i minnet. Vi fick också lägga ut en boll vardera i en buske bakom oss som vi sedan, när vi tyckte var lagom avstånd, hämta in emellan några markeringar.
 
Detta var också en mycket både nyttig och rolig övning som hundarna fixade över förväntan bra!
 
 
Det andra gänget kom till oss för nu var det dags för lite fika. 
 
De andra gänget fick gå tre och tre då de var 6 stycken och gjorde ungefär samma övningar som vi gjorde. Vad jag hörde så tyckte även de att detta var en mycket trevlig övning och att det gick bättre än väntat. Vi följde med Heléne bort till eljusspåret där vi körde lite linjetag. Efter att ha hämtat en dummy ”utan krusidull” så fick vi en störning som Helén kastade. Hur stor störningen blev fick vi själva bestämma lite som vi ville. Nyttigt!
 
Sedan gjorde vi samma sak åt andra hållet men med dirigeringen bredvid spåret och störningen ännu mera frestande.
 
Sista övningen som vi hann med var en dirigering till samma ställe som första gången men med störningen närmare dirigeringen (osäker på om den kom före eller under skicket… hmmm…. minnet!). Jag glömde ta några foton och  då sitter minnet ännu sämre tror jag…
 
Så dags för lunch. Tänk vad underbart det är när man bara får sätta sig till dukat bord och med jättegod mat! Depå Grande har verkligen mat för hungriga ”naturmänniskor”! Gottigottgott!
 
När vi hämtat oss från lunchen så var det dags igen. Janne började med linjetag med stopp och skick bakåt. Kicki och Zigge fick hoppa in i vår grupp så att det blev jämnt antal i varje grupp. Från denna övning fanns heller inga foton.
 
Nästa övning var en markeringsövning där man startade två och två.
 
 
Här får Birgitta och Nobel lite råd av Janne.
 
 
 
 
Övningen gick ut på att det kom två kast, ett framme på gräsområdet och ett in i det täta buskaget mot skogen. Den ena hunden skulle hämta den som fanns i gräsområdet och den andra skulle hämta den i skogen.
 
 
 
 
 
 
 
Marie och Plura sitter i skuggan (varmt, varmt) och tittar på.
 
Det gör även Tobbe och Alfons (fast Alfons sover nog i stället för att titta).
Kicki och Zigge sitter också i skuggan och följer med på vad som händer
 
Flitig liten Piga kollar också på vad de andra gör medan matte fotar.
 
Efter gemensam fikastund bytte vi plats och vårt gäng gick till Heléne för att träna vidare på dirigering. Nu var det bakåtsändande som var först på tapeten. Lite olika varianter och med störning.
 
 
 
Här kommer Kiska i full fart med en apport….
 
 
… som självklart avlämnas snyggt och prydligt till matte Ellen
 
 
Kicki och Zigge…
 
 
…Birgitta och Nobel….
 
…. Marie och Plura tittar engagerat på vad som händer.
 
Efter denna övning var det lite fri tid för dusch, mata och rasta hundar eller bara koppla av lite innan middagen som serverades som vanligt 18.30. Lika gott som vanligt förstås och för de flesta blev det nog ett glas vin eller öl till maten. Hur bra som helst alltså.
 
Efter maten samlades vi í konferensrummet även i kväll för lite summering av dagen och trevlig samvaro med lite förfriskningar för de som ville. För några var TV’n lite frestande förstås… men de skötte sig bra! Vi hann gå igenom alla hundarna och det blev mycket skämt och skratt. Thord höll i ordningen och manade på när vi svävade ut lite för mycket. Alla måste hinnas med!
 
De fotbollsintresserade fick en ganska kort natt men för oss andra, förståndiga slutade den nog vi 12-snåret tror jag. Vi måste ju ladda för morgondagen då det stod vilthantering, och vattenjobb på dagordningen. Sedan skulle vi också hinna med ett WT innan det var slut för denna gång…. Fortsättning följer!
 
Marith
 
PS: Om någon av er som var med som har en annan minnesbild av något eller har något att tillägga som jag glömt… HÖR AV ER! Tackar på förhand. DS
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =