140723 Semester eller bara sommar?

Ja man kan faktiskt undra. Jag har haft känslan av att det varit semester eller söndag idag…. Kanske för att jag inte planerat in några absoluta måsten.
 
Morgonrundan averkades som vanligt och där även Garbo numera ingår trots att hon fortfarande inte är riktig bra i sitt framben. De stackars få blåbären som finns i skogen har börjat mogna och flickorna letar febrilt efter dem:
 
 
Under sträng uppsikt får även Garbo leta lite blåbär….
 
 
… medan Piga och Greta febrilt letar efter bären på eget bevåg.
 
Tyvärr är det glest mellan bären i år, till flickornas stora sorg..
 
Efter frukost och lite spabehandling av gubben var det dags att gå ut och se om vi kunde sätta i hundgrindarna på ”nya” bilen. Medan vi höll på med det fick vi besök av Berit & Lars och lille Valle. Lars skulle hämta gräsklipparen och fixa till den så han hade med sig släpvagn och ramp. Vilken lyx att ha sådana vänner! Han ska även ta en liten titt på bilfyndet innan vi ska tillbaka till säljaren för att fixa några detaljer enligt överenskommelse.
 
Efter en liten stund kom även Maud och Potifar. Vi hade bestämt att vi skulle ut och träna lite. Potifar och Valle bekantade sig med varandra och det var lika enkelt som för Piga och Valle… om inte ännu enklare. Som sagt var… det är en cool kille den där Valle!
 
När Lars & Berit åkt fixade vi färdigt med bilen och drog iväg ner till Sundsjön. Vi tänkte ta det lite enkelt eftersom det var så varmt. Vi körde med boll och chukit både en och en och både Potifar och Piga tillsammans. Vi tränade på stopp och ”ta rätt boll” i flera varianter. Det är lite märkligt vad mycket man hinner med när man är bara två. Tror att dagens övningar var rätt så nyttiga och bygger mycket inför framtiden.
 
När Maud och Potifar åkt blev det lite siesta… eller siesta och siesta, jag hade lite tvätt att hänga och lite att plocka ihop där ute innan Tor och regnet var riktigt över oss. Hann precis rädda alla verktyg som vi använt när vi fixade grindarna.
 
Vid halv 5 var det dags att åka till Linda Laser med Garbo. Hon borde egentligen ha varit betydligt bättre än hon är om skadan har varit av den lindrigare arten men tyvärr… Hon markerar fortfarande. Bara efter någon minut av behandlingen började hon gäspa, ett gott tecken på att behandlingen är rätt. Hon har ju ätit sin kur med antiinflammatoriskt men Linda föreslog att jag skulle kontakta Ejra igen och höra om hon inte skulle äta en kur till. Det verkar som det behövs läkhjälp både från ut- och insida för att detta ska fixas.
 
Efter det besöket blev det ett besök på ICA och ett på Thaiserveringen för lite hämtmat. Jammi! Lyx två dagar i rad… Som sagt var, vi har en känsla av semester… Solen steker och fläkten går här inne. Livet är gott trots allt.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − nio =