140601 Lediga dagar… med full aktivitet!

Ja nu har det varit full aktivitet måste jag säga. Flickorna är rätt trötta vid det här laget. Det blev ju lite träning på onsdag kväll, nästan hela torsdagen som jag redan berättat om. Fredag åkte jag, Piga och Garbo till Bispgården. Tyvärr regnade det hela tiden men som tur var bara ”lagom” mycket. Regnkläderna satt i alla fall på och så fort man tog av sig huvan så började det regna igen…
 
Nåväl, vi åkte upp till en tjärn och gjorde en övning som Eva hade i åtanke. Det handlade om att gå rakt över ett vatten, både som minnesmarkering och dirigering. Resultatet blev inte riktigt det förväntade men idén är det inget fel på. Vi får fila lite på det så blir det nog kanoners.
 
På hemvägen stannade jag för i Stugun för att inhandla pizza, skönt att slippa laga middag då man kommer hem sent. Klockan var nog runt halv 6 när jag var hemma. Det lite ironiska var att när jag kom hem så hade de inte regnat en droppe på hela dagen sa Thord. Han var nämligen hemma eftersom han har lite ont i ryggen. Det är ett muskelfäste som spökar.
 
Lördag skulle vi åka till Anton och hans husse och matte i Kälarne. Vi körde naturligtvis lite fel så vi kom drygt en timme senare än vad vi sagt…
 
Carina Blom var också där och det var jättekul att få träffa henne igen. Hon och Robert hjälpte oss att kasta markeringar. Och här kan man prata om markeringar. Vilka härliga kast! Höga och tydliga… men flitig liten Piga var trots det okoncentrerad. Vi gick nämligen på linje, Lena & Anton och jag & Piga. Vi hade satt ut lite dirigeringar bakåt som avbrott i markeringarna. Iver vid markerinen så blev det i stället en dirigering bakåt. Vi avslutade sedan med linjetag över ett dike med vatten.
 
Vi lade ut ett antal på ena sidan och sedan backade vi för varje skick. Detta gick alldeles utmärkt! När vi närmade oss utgångspunkten så fanns det fyra dirigeringar kvar och de fick ta två vardera. Detta gick också riktigt bra. Markerna var riktigt bra, går att göra mycket bra träning där.
 
Thord och Börje hade suttit i bilen och resonerat medan vi tränade. Greta och Garbo var också med i bilen och Greta hade väl protesterat en hel del i början men lugnat sig så småningom. Bilen hade vi kört in på lägdan så att Thord skulle kunna se vad vi gjorde. Så mycket såg han inte så det var tur att Börje kom och höll honom sällskap.
 
 
Man kan ju undra varför Carina puttar igen ett hål i vägen… och vad gör Börje med fyrhjulingen?
 
 
Jo, det blev som JAG befarade, vi satt fast!!! Men med traktorhjälp kom vi loss.
Det är väl sådant som gör att vi inte glömmer denna träningsdag?
 
Hem kom vi utan fler intermezzon men det lite ironiska idag var att här hemma sken solen. I Kälarne var det lite småregn och grått. Så pass att jag inte heller denna dag tog fram kameran (förrän bilen satt fast men då hade det slutat regna).
 
Söndagen var bokad för träning hos Roland. Han och Jens hade lagt upp övningar på två stationer. I vårt gäng (de lite mera erfarna … hmmm..) var vi 5 ekipage (men 6 hundar, jag hade både Piga och Garbo med). Vi började med att gå på linje. Först markeringar från Bumper Boy där det kom dels markering rakt emot oss och dels bakom en buskridå. Avståndet var rätt rejält och som ytterligare svårighet var det en liten kulle emellan oss och markeringen så hundarna såg aldrig nedslagsplatsen. Jag önskade en markering rakt emot oss för Pigas del, hon har ju ”tjorvat” en hel del på sistone. Nu blev det fel knapp så det blev den bakom buskaget…. Resultatet kan ni ju gissa och markeringsjobben fortsatte sedan på det viset för vår del när det sedan fick vänta på att ta markeringen då en annan hund skulle ta en dirigering. Garbo gjorde inte så mycket bättre jobb hon heller… Ja, ja, som tur var, var det ju bara träning.
 
 
Där borta vid skogskanten stod Bumpern. Dessutom var det en väg i vägen men den syns inte pga svackan. 
 
 
Medan Bumpern blev omladdad passade vi andra på att träna passivitet.
 
 
Lena …
 
 
… och Eva var också passiva….
 
När vi var färdiga vid denna station fikade vi lite innan vi bytte plats med andra gänget.
 
 
Här sitter mina flickor och väntar på markbytet…
 
Här var det också markering  efter att andra hunden dirigerats till ett närsöksområde. Resultatet för vår del på denna övning var väl att dirigering/näsöket gick utmärkt medan markeringarna för bägge flickorna strulade…
 
 
Anders väntar på  att få en markering levererad
 
 
Passivitet medan andra jobbar!
 
Vi slutade detta delpass med ett linjetag emellan vinbärsbuskarna. Kommer faktiskt inte ihåg hur det gick med Piga, eventuellt skötte hon sig skapligt. Garbo fick två ”kvartssamtal” innan hon konsenterade sig och lyssnade på matte!
 
Sedan bytte vi mark igen. Denna gång var det OCKSÅ markering med väntan på att andra hunden gjorde ett närsök i stort sett i linje med markeringen. Som grädde på moset så kom markeringen bakom en kulle. Dummyn kastades rakt upp för att vi skulle kunna se den. Gissa resultatet för mina hundar….
 
Som avslutning bad jag om att få en enkel och tydlig markering till en dunge. Slutet gott alltså. Ja nog märker man vilken kvalitet man har på sina hundar efter en sådan här dag. Tyvärr har jag anmält Piga till ett WT nästa helg… Tja man kan ju alltid dra sig. Vi får väl se hur det går under veckan men nog känns det väääääldigt långt från start just nu. Man skulle ha legat på lagrarna efter torsdagens resultat….
 
Marith
 
 
 
 
 
  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + arton =