140610 Att ta tillvara på de goda dagarna!

Idag har vi verkligen tagit tillvara på den goa sommarvärmen. Vi var några stycken från Jämt!samträningsgruppen som bestämt att vi skulle träna vid Långtjärnarna idag. Vi samlades hemma hos oss då båten skulle lastas och jag har ju lite restiktioner om hur mycket jag får lyfta. Att försöka lyfta båten, även om jag fått hjälp av någon var inte riktigt att tänka på men när vi var några stycken så fixad de det hela. Båten kom ner till Långtjärnen och blev också använd för lite vattendirigering/vattenmarkeringar.
 
Vi som samlades var jag och …:
 
 
… mina troll, Piga och Garbo…
 
 
… som här håller koll på vad som händer på tjärnen.
 
 
Viveka med Tara och Haldy, här var det vattenmarkering på G för Haley tror jag.
 
 
Pia och Ronja 
 
 
Eva och Gaia ser ut att stå beredda på jobb medan Roland vilar lite. (Missade foto på Garmin tyvärr). 
 
 
Jag tror det är Gaia även på detta kort men Quling var också med (tror dock att jag missade honom med).
Kan ju verka lite ”lurt” att jag missat bägge hanarna men garanterar att jag har absolut inget emot hanar…
 
 
Här är det nog Haley som har brått på en markering…
 
 
… och som kommer in med apporten.
 
 
Här sitter Gaia och Korall och väntar på sin tur.
 
Jag har ju gått och grunnat på varför Piga markerar bra ibland (så gott som spik) medan hon andra gånger bara rör till det hela. Funderade på tidigare hundar och vad jag gjort när markeringarna inte fungerat. För två-tre år sedan hade Garbo en sådan period och lösningen för henne var trippelmarkeringar. 
 
Tankar är till för att synas så idag fick Roland kasta två markeringar och Eva en när flitig liten Piga fick strarta markeringsjobben. Riktigt bra utfört! Speciellt nöjd blev jag när Garbo och även de andra gjort sina markeringar. De var faktiskt inte så lätta. Den först kastade låg så till att de måste förbi lite vatten med små, små öar. De andra två landade i skogskanten bakom myrmarken där den i mitten även hade en liten bäck ivägen innan de nådde riktigt fast mark.
 
Sedan åkte jag ut i båten. Hurra! Det gick alldeles utmärkt att ta sig i och ur båten och även att sitta och ro. Det var lite värre när man skulle sitta stilla och vänta, då spökade ryggen lite men det avhjälptes med att jag lade mej ner på sittbrädat (och tittade över kanten på båten). Fungerade alldeles utmärkt! Piga och Ronja började med lite vattenmarkeringar. Roland, Eva och Viveka ville ha dirigeringar till stora ön rakt fram.  När de var nöjda placerade jag ut två dummisar på en mindre  ö till vänster om den stora. Jag ville nämligen se om de mindes att man ska gå förbi öar när man blir dirigerad så jag startade lite längre till vänster där det finns en hel del öar. 
 
Piga gick tyvärr upp på ön till vänster, inkallning, upp till höger, inkallning! Gör om gör rätt, lätt som en plätt. Garbo hade också lite funderingar på att det var öarna som gällde men löste sedan uppgiften riktigt bra.
 
Var och en gjorde nog några andra små vattenjobb också men jag med Piga och Garbo och Eva med Korall gjorde en dubbelmarkering på/bakom några öar på andra sidan. Ingen riktigt bra markering för vår del tyvärr men med lite hjälp så kom de in. 
 
Sådan här dagar tackar vi gärna jag till hela sommaren om så är!
 
Marith
 
PS. Det var Quling på bilderna tillsammans med Eva (inte Gaia). DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =