140501 Samträning vid Sundsjön

Idag hade jag tänkt lite samträning vid Sundsjön. Vi blev 3 ekipage av 33 möjliga, vilket gör att jag funderar lite på fortsättningen… Det var samma förra söndagen! I och för sig var det den första maj och en hel del är naturligtvis engagerade politiskt men ändå… Vi får väl se framöver om det är något att lägga energi på.
 
Hur som helst, det ekipage som kom var Lena och Anton och Anders, Berit och deras flattik, som jag för mitt liv inte kan komma på namnet på (ber så mycket om ursäkt, jag brukar komma ihåg hundnamn, lite sämre med namn på folk…). Jag tycker vi fick till en mycket givande träning med lagom blandning av stadga, jobb och passivitet.
 
Vi var som sagt var bara tre ekipage som tränade men likväl höll vi på i dryga 3 timmar. Trots det blev det nog mer kvalitet än kvantitet för var och en.  Vi höll till i ”Toutinviken”, strandängar intill Sundsjön med diken som gick tvärs över.
 
 
Vädergudarna bjöd på aprilväder, ömsom sol, ömsom lite snö och en aning vind…
 
Vi började med att gå en rak linje över alla dikena. Vid startpunkten gjorde vi ett målområde med tre dummisar, fortsatte framåt och över första diket. Där avvek vi från linjen och gjorde ett nytt målområde upp mot skogen till. Fortsatt över nästa dike och där avvek vi till höger ner mot sjön och gjorde nästa målområde. Fortsatte sedan linjen rakt fram mot skogen och gjorde sista målområdet. Hundarna fick gå fot och sedan sitta kvar på linjen vid varje anhalt medan vi gick med dummisarna till målområdena.
 
Sedan vände vi om och tog dirigeringarna ”bakvägen”. När alla var inne så gick Berit ut med alla igen medan vi andra gick upp till bilarna där hundarna fick vila lite medan vi fikade och pratade lite. Innan vi sedan gick ut för att ta dirigeringarna igen körde vi ett närsök vid skogskanten.
 
 
Piga fick gå först på närsöket och sedan var det passivitet som gällde.
 
 
Här är det Berit och hennes flat som jobbar…
 
 
Anton har hittat den sista dummisen!
 
De första två linjetagen som vi sedan gjorde skickade vi bara som linjetag. Sedan gjorde Piga och jag en annan variant. Jag skickade mot det första målområdet men stoppade på linjen vid andra målområdet och skickade henne till höger. Lite bökigt blev det. Färskvara det också konstaterade jag. Dock löste flitig liten Piga det hela utan att gå ur hand. Lyssnade och tog till sig signaler och tecken utan för den skull fullfölja fullt ut till att börja med men när polletten ramlade ner gick det bra.
 
Sedan skickade alla tre på det sista målområdet för att sluta med det näst sista. Anton och Lena gjorde varianten att Anton fick sitta på linjen och Lena gick tillbaka en bit och skickade sedan till höger, vilket lyckades utmärkt.
 
Sedan gick vi upp till bilarna och fikade lite till… Hundarna fick ligga i bilarna och vara passiva och smälta det vi gjort medan vi surrade lite.
 
Avslutande övning blev markeringar.
 
 
Anders var vår eminente kastare. Höga fina kast blev det.
 
 
Anton och Lena beredda för deras sista dubbelmarkering
 
 
Inleverering av den första…
 
 
… och skick på den sista.
 
En mycket lugn och trevlig träning blev det. Ibland är det en fördel när man inte är så många. Man har tid att träna stadga och passivitet på en mycket bra sätt och man har tid att ge varje hund det det behöver. Gör om, gör rätt!
 
När jag kom hem var det två flickor som var lite sura på mej. Greta och Garbo hade gärna velat följa med. Nu var det ändå full rulle här hemma. Göran och Ann-Sofie var här och tog rätt på det sista av Ivars härjningar och Cassandra och Melinda krattade det sista som behövdes krattas. Gulle dom alla fyra! Så skönt att det mesta på tomten är städat inför sommaren. Det som ska göras nu är att Thord kör med gräsklipparen och tar de sista ute på ängen och för mej att elda upp allt löv som Cassandra och Melinda krattat ihop. En stor hög blev det så det tar nog ett par dagar att fixa så nu gäller det att få ihop tid till det också…
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + arton =