140521 En härlig dag!

I dag har vi verkligen haft försmak av sommaren. Varmt och gott när vi gick morgonrundan, linne var vad som gällde för min del… Vi försöker gå lite snirkelkrokar nu för jag vågar inte ge mej på backarna igen ännu på ett tag och lervällingen låter vi också bli. Det torkar väl upp lite så småningom men det känns väldigt onödigt att de förstört så mycket. Trösten är ju när man kommer till Alexisbacken. Grönt och fint var det idag och naturligtvis blev det ett foto (det är ju ett litet tag sedan nu).
 
Ljuvliga vy!!!
 
På eftermiddagen blev det hundarnas tid att aktiveras. Thord tog Permobilen och Greta för en bytur med paus nere vid sjön. Han hade med sig bollkastaren så hon fick apportera lite från vattnet till sin stora glädje.
 
 
Hon ser väldig nöjd ut tycker jag, go Greta!
 
Under tiden så tog jag med mej Garbo och Piga och de fick sig en riktig genomkörare. Vi började med markeringar med apportkastaren, sedan dirigering och därefter fick de svalka sig genom att få några vattenmarkeringar, vilket uppskattades omåttligt.
 
Vi avslutade med dels ett fält där jag lade in lite avbrott för dirigering. För Garbo var det nemas problemas. Hon fungerade oväntat bra. Lite ivrig men inte värre än att hon satt tyst och stilla och koncentrerade sig på uppgifterna men fotgåendet kunde ha varit betydligt bättre.
 
 
Jag hade lagt 6 dummys på den öppna ytan, lite svårare än man tror….
 
Jag lade in stopp i söket med dirigering för flitig liten Piga. Hon har svårt att stanna på långt avstånd. Det hade hon i dag också. Efter tre ”samtal” fungerade det. Jag hoppas bara att hon förstod och minns till nästa gång. Det här MÅSTE lösas men gick det bra med mamma Garbo så ska det väl gå med Piga också. Garbo behövde också några ”samtal” innan det fungerade när hon vari i hennes ålder. Nu behöver hon bli påmind ibland (färskvara) men för det mesta lyssnar hon i alla fall.
 
 
Längst ner till höger vid skogsridån körde vi vatten.
 
Nu i kväll är de alla tre riktigt nöjda. Vid kvällsrastningen efter maten var de ovanligt lugna. Det är Thord och jag med då vi avnjutit årets första rabarberpaj… Magen rund och go!
 
 Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + tjugo =