140524 En liten summering….

En liten summering över dagarna som gått sedan sist kan vara på sin plats. I torsdags kom Eva Thörnqvist med Gaia och Quiling samt Roland med Garmin hit. Eva kom lite tidigare och bjöd på en fantastiskt god lunch. Fasan (från Halland), delikatesspotatis och god sallad. Guldkant på tillvaron skulle jag vilja säga.
 
Roland och jag hade bestämt att vi skulle ut och träna vid 15-tiden borta vid ”Toutinviken” så Eva och jag åkte dit lite tidigare och klurade ut lite vad vi skulle göra. Det blev två långa dirigeringar över dikena varav den ena var vinklad. För vår del gick det faktiskt riktigt bra om man betänker att jag har haft lite problem med att flitig liten Piga inte lyssnat på stoppsignal på långt håll. Alla signaler och tecken åtlyddes riktigt bra. Däremot drog hon vänster på båda skicken så det blev stopp, inkallning, gör om gör rätt och rätt blev det! Det är ju det som är det viktiga i sammanhanget tycker jag. Rätt nöjd med denna övning faktiskt.
 
Sedan skulle Quling och Garmin få jobba på ett fält. Vi valde att lägga det i ganska tät skog men där man ändå hade möjlighet att kolla vad det gjorde. Vi lade ut 8 stycken dummisar i varierande storlekar. När bägge hundarna, var sin gång hade tagit in 7 dummisar fanns det en kvar. Ingen av dem hade hittat denna och jag skickade flitig liten Piga. Superbra blev det. Ut och in bara, lätt som en plätt.
 
Sedan var det dags för årets fösta vattendirigering. Eva tog med Quling och jag Piga och gick in i skogen medan Roland sköt ut två ”kulor” mot ön. Piga fick gå först och det blev kanoners. Hon gick rakt ut ca  3:e del av vägen ut, vände upp och tog tecken och kommando ut, simmade en 3:e del till, vände upp tog tecken och kommando för att sedan fortsätta på den givna linjen, fick syn på kulan som apporterades. Kanonstart på vattenarbete skulle jag vilja säga.
 
Sedan fortsatte vi längs strandkanten och funderade lite på markeringar i vatten. Gaia fick några enkelmarkeringar som hon skötte utmärkt.
 
 
Lilla Gaia hämtade sin markering utan tvekan
 
 
Quling satt bakom och var passiv
 
 
Roland, som kastat markeringen och Garmin var också passiv medan Gaia markerade
 
Sedan var det tänkt att Quling och Garbo (som löper och som inte fick vara med tills Garmin var klar) skulle göra de första markeringarna. Quling hade gjort sina men det fanns två kvar så vi bestämde att han skulle få göra om dem. Nu hade jag så ont i ryggen att jag kände att jag inte klarade av att gå upp till bilen, hämta Garbo och köra henne med fullt fokus så Piga och Gaia/Quling och Garmin fick ta in dem i stället med kort avstånd. Vi skulle ju även ha med oss käpparna så jag tror att det blev bästa lösningen. Kan ju tillägga att jag var mycket nöjd med flitig liten Pigas jobb under hela den här eftermiddagen. Hon skötte även passiviteten mycket bra, bådar gott! Tur att man får åka hem och vara riktigt nöjd ibland.
 
Igår var vi till Östersund och fick hjälp med bilen av vår snälla svärson Lars så då fick flickorna vara i hundgården under tiden.
 
Idag hade jag tänkt ut och köra lite vattenapportering för både Piga och Garbo (Thord skulle ha tagit med Greta och vattenapporterat med henne) men nu blev det lite fix här hemma under förmiddagen och sedan var det ju hockey på TV’n. När den var slut brakade oväderet loss. En riktig åskskur kom så då skippade vi de planerna. Få se om vi hinner ut något i morgon istället. Det är ju tur att jag går en rejäl morgonrunda så de får röra på sig lite i alla fall.
 
Här en bild på flickorna från dagens morgonrunda som var lite disig och regntung.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − fyra =