140529 Trötta flickor (och husse & matte)….

Ikväll är vi nog lite trötta alla i det Hemmingssonska residentet… Husse och matte har parkerat i fåtöljerna och flickorna ligger som döda sillar i soffan:
 
 
Greta och Garbo i var sitt hörn och Piga i mitten…
 
För att börja från början så kom Eva med Korall, Quling och Gaia för att fira att Korall nu äntligen har alla meriter för sitt NORD JCH. Det fattades utställning, Good, för att hon skulle få aktivera sin Finska 1:a i EKL. Detta skedde i söndags på SSRK/JH:s utställning.
 
De kom på eftermiddagen och vi började med en GT och därefter gjorde vi lite dirigeringsövningar här hemma på gården. Resultaten blev lite varierade… men dessvärre kunde vi nog inte skylla på GT’n, det var hundarna själva som litade mer på sina näsor än sina mattar (med något undantag).
 
Idag hade vi bestämt att vi skulle ägna i stort sett hela dagen till träning uppe vid Bodtjärn. Maud skulle ansluta sedan hon skjutsat Emelie till Bräcke som skulle på utflykt med scouterna. Mats Dahlberg ringde när vi höll på att packa för att bege oss. Det hade tydligen blivit någon missuppfattning inom samträningsgruppen så han var i faggorna och träningssugen. Naturligtvis var både han och Aska välkomna att träna med oss.
 
Vi började längst upp vid hygget där det är kuperat och ganska brant. En rätt knepig terräng både för två- och fyrbenta. Vi gjorde fyra målområden med säkerhetsmarginaler mellan de olika områdena uppe på kullen. Precis när vi skulle till att börja köra kom Maud och Potifar.
 
 
Det första området låg lite till höger om det vänstra trädet uppe på kullen.
Här kör Maud Potifar till det andra målområdet som ligger i högra kanten på fotot.
 
 
Här är publiken mycket intresserade av vad som händer….
 
Med lite avbrott för fika så blev det så dags för markeringsjobb. Samma tuffa terräng och där kastaren står lite på baksidan av en kulle. Beroende på nivå så blev det antingen två enkla markeringar, en uppe på framkanten av kullen och en bakom kullen eller en dubbel men också då en i framkant och en bakom kullen.
 
 
Här är det Mats som väntar på att Aska ska komma in med en av sina markeringar.
 
 
Leverans på gång!
 
Efter ytterligare en fika så åkte vi ner till tjärnen och körde vattenmarkeringar med apportkastare. Mycket uppskattat av varma hundar.
 
 
Här är det Mats och Aska som jobbar. En liten svart prick, mitt ute på tjärnen, till höger om Mats, 
är Aska som är på väg in med en av sina apporter.
 
 
Alla, två-  som fyrbenta håller koll på vad som sker…
 

Här sitter Maud och Potifar efter sitt vattenjobb.

 
Det här blev en riktigt härlig dag, varmt, soligt och hundar som villigt jobbade. Jag är mycket nöjd över Garbos och Pigas dirigeringsjobb idag. Riktigt bra kan jag tycka! Däremot är markeringarna bedrövliga… Vi har lite att träna på. Jag blir lite frustrerad över Piga. Antingen spikar hon dem eller också blir det bara blaha, blaha. Jag vet inte vad det beror på så det är svårt att hitta en lösning men det gäller väl att fortsätta klura…
 
Nu i kväll är vi som sagt var rätt trötta och nöjda allihop. En härlig Kristihimmelfärdsdag med andra ord.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 6 =