141019 En söndag i träningens tecken…

Ja idag hade vi bestämt att vi skulle ut på lite Walk Up-träning i Ismundsundet. När jag gick morgonrundan kändes det till en början lite dystert…
 
 
Såg till en början inte alltför lovande ut med vädret men…
 
 
… när vi gått en stund tittade solen fram mellan trädstammarna.
 
 
Framme vid Alexisbacken såg det riktigt bra ut!
 
 
Glada flickor letade gräs att äta… bären är i stort sett slut till deras stora sorg.
 
 
När Thord och jag åt frukost passade flitig liten Piga på att vila… ser inte så värst bekvämt ut…
 
… men grundstilen har hon nog ärvt av sin mor…
 
Vid 11-snåret gav vi oss av och när vi kom fram till Lars & Berit hade Anna-Lisa & Rune med Ivy redan anlänt. Lars och jag gick en liten runda och lade upp dagens träning. Det finns alldeles utmärkta ängar att träna Walk Up på. Uppläget blev lite med tanke på att vi hade allt från en 6 månaders unghund till en elithund och variationer däremellan. Tyngdpunkten blev förstås stadgan.
 
När vi kom tillbaka hade Lena & Anton anlänt och efter en stund kom även Lotten & Syrran och Ulla med Rizzla & Susa (Suza?).
 
Vi började mycket lugnt. Den första ängen, som man kan se på fotot nedan, passerades genom att vi gick på linje och gjorde halt med jämna mellanrum, utan vare sig skott eller kast. När vi nådde fram till nästa avsnitt, där det var ett stängsel som tyvärr inte syns på bild, så passade vi på att träna på att hoppa över med lite varierande resultat men jag tror att vi alla fick dem att i alla fall hoppa över på ett eller annat sätt.
 
 
Terrängbyte
 
 
Terrängbytet från andra hållet
 
I första avsnittet på terrängbytet gick vi fot och stannade när skott small (jag sköt med pistolen) och vi vände om  och alla fick göra en inkallning bakåt vid ett av stoppen (ett stopp en som kallade in).
 
 
Ulla gör en inkallning med Rizzla.
Man ser även Thord sittandes på Lars & Berits gräsklippare (bra fortskaffningsmedel) och Rune som sedan hjälpte oss med markeringarna.
 
 
 
Övriga förblev passiva på linjen…
 
 
… även flitig liten Piga så klart
 
 
Sedan gjorde vi ett litet avbrott och hundarna fick sitta passiva på egen tass…
Fr vänster: Anton, Ivy, Rizzla, Syrran, Valle och Piga
 
Nu var det dags att göra i ordning fyra platser för dirigeringar medan hundarna fick vila lite. Det blev två områden på varje sida om fälten. De som låg på höger sida var lite gömda (eller upphängda) de som låg på vänster sida låg mera öppet. Tyvärr glömde jag ta ett foto på marken bakom kullen, men den var lite annorlunda med ett litet dike bl a.
 
När vi sedan gick kom en markering framåt som en förutbestämd hund fick hämta och sedan fick hunden bredvid ta en valfri dirigering. Det var valfritt hur vi tog dirigeringarna framåt, bakåt eller till sidan. Man fick också förflytta sig så man fick lämpligt avstånd för det nivå hunden befinner sig på. Om man behövde fick man också gå fram till en dummy och lyfta på den. Varje hund fick sammanlagt tre markeringar och tre dirigeringar.
När alla kände sig nöjda gick vi tillbaka till gården och gick in i Lars & Berits gäststuga som de dagen till ära hade värmt upp genom att elda i kaminen. Jag tror alla njöt av både värmen och den medhavda matsäcken då vädret hade vänt och åter blivit ruggigt innan vi startade. Kändes väl inte så ruggigt medan vi var ute och tränade men när vi kom in i värmen kändes det väldigt skönt ändå.
 
När vi fikat färdigt åkte Anna-Lisa & Rune och Lena hem medan Ulla & Susa (en 9 månaders unghund),  Lotten och Syrran samt jag och Garbo gick iväg till bortersta ängen för vi hade missat att vi hade två dummisar kvar. Garbo fick hämta in dem och sedan gjorde vi två apporteringar till Susa med mycket gott resultat.
 
Greta fick också ut och röra på sig lite men ingen apportering för hennes del. Däremot fick lekte hon och Susa lite tafatt…
 
När vi kom hem så gjorde jag i ordning lite glögg och pepparkakor. Det är tur att det finns lite olika smaker nu för tiden så man känner sig inte så ”syndig” när man dricker glögg redan i oktober. Idag provade vi på choklad och chili, faktiskt riktigt gott.
 
Om jag skulle summera dagen så blir det nog ”En riktigt bra söndag” fullt okey alltså…
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 5 =