150101 God fortsättning!

Ja nu är det ett nytt år igen! Då brukar det vara dags att avge nyårslöften men något sådan ska jag inte ge, däremot kan jag tala om vad jag hoppas att jag ska kunna genomföra när det gäller hunderiet. Bloggen ska jag försöka hålla uppdaterad om inte varje dag så flera gånger i veckan. Jag ska också ta itu med hemsidan på allvar för nu är den verkligen eftersatt.

Lilla Pigelig ska förhoppningsvis få den träning hon behöver. Vi hade lite planer på att kanske hon skulle få valpar i vår men då hon förmodligen kommer att löpa rätt sent blir det inte av. Vi får se lite hur det går med träning och prov under säsongen, kanske blir det valpar till senhösten i stället.

För Garbos del blir det bara lite lättsamt och det hon tycker är kul. Jag ska försöka hålla en lagom nivå så hon inte får ont, även om det inte är lätt. Både hon och jag vill förstås mer än vad som är riktigt bra så det gäller att lägga band på oss bägge.

 
Igår på vår morgonrunda tog jag lite foton på tejerna för att göra lite ”Gott-nytt-år-foton” men det var tö och gråmulet så det blev inte så fina foton. Nyårskorten lade jag ut på Facebook men här kommer ett par som inte blev nyårskort.
 
 
Här är de ”Herre på täppan”.
 
 
Alerta och nyfikna
 
 
Nä, nu får det vara nog. Nu vänder vi ryggen till så slutar hon ta kort!
 
Nyårsafton firades i hemmets lugna vrå. Jag hade preparerat med D.A.P och det gick rätt bra. När vi var ut på lilla rastningsrundan på kvällen hördes ett par smällar på lång håll och Garbo, som är rädd för smällar, såg inte ut att reagera nämnvärt.
 
Under kvällen så satt vi och tittade på TV. Så värst stort intressant utbud fanns förstås inte men i brist på annat så tittade vi på JVM i hockey…. jag, husse och Piga. Garbo försvann in i hundrummet. Tydligen hörde hon några smällar och tyckte att där var säkraste platsen. Det var dock inte värre än att hon kom självmant när jag gjorde i ordning lite glass och varma hjortron. Glassen tog slut så Piga och Garbo fick slicka glasslådan men när det var gjort gick hon tillbaka till hundrummet. Hon kom en gång och hoppade upp i soffan men det tog inte så lång stund förrän hon försvann igen.
 
Vid 11-tiden gjorde vi oss i ordning för natten. Tänkte det var bäst för Garbos skull. Hon sover alltid i sovrummet liksom Piga så jag satte på TV och vred upp ljudet en aning. När det brakade loss utomhus vid 12-slaget sprang hon upp och var på väg till nedervåningen. Fick henne att komma tillbaka men hon darrade som ett asplöv så jag tog och masserade henne. Efter ett tag avtog både darrningarna och bombardemanget och när det sedan kom ett par ”eftersläntare” reagerade hon faktiskt inte alls vad jag kunde se.
 
Nu hoppas vi förstås att det inte kommer att smälla något idag för det känns som vi kom ganska lindrigt undan men man ska väl inte ropa hej förrän man är över bäcken.
 
Dagens morgonrunda var lite av en prövning. Det har ju töat nu några dagar så det är stora vattenpölar överallt och dessutom ishalt. Det gällde att välja stövlar eller icebugs men jag valde det senare. De är ju goretexmaterial i dem men de tål naturligtvis inte att man går i vatten med dem…. Lite blöt om fötterna blev jag allt  men jag är ändå glad att jag valde dem, annars vete gudarna om jag kommit helskinnad hem idag.
 
 
Det verkar som det finns många dofter i luften nu när snön nästan försvunnit…
 
 
Flitig liten Piga kollar efter var rådjuren, hararna och räven kan ha tagit vägen.
 
Hemma på gården får jag, trots att vi själva varken skjuter raketer eller tänder rislyktor, städa efter nattens ”fröjder”. Vore toppen om folk kunde nöja sig med att ”poppa” champagnekrokar för att fira nyår istället. Håller de sig inomhus så får det dessutom städa efter sig själva.
 
 
Rester efter nyårsnatten
 
Men nu är det som sagt var ett nytt år med nya möjligheter och vi vill önska alla ett givande och framgångsrikt 2015!
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =