150114 Ömsom kallt, ömsom varmt, ömsom snö, ömsom tö…

Ja vädergudarna är ombytliga just nu. Tyvärr har det kommet rätt mycket snö men det finns ju några fördelar med det. En av dem är att det går träna näsarbete mycket bra så sagt och gjort. Igår tog jag med ett par dummisar, Garbo och Piga ut på tomten bara. De fick några markeringar som landade i den lösa snön som är ca 1,5 – 2 dm djup. Intressant att se hur de jobbade.
 
 
Ibland var det lite för brått….
 
När de väl lugnade ner sig blev de också mer noggranna. Behövs mera!
 
Idag blev det bara en kortrunda på morgonen. Det är ingen mer än jag och flickorna som går nu när det har snöat så mycket och skoterspåren har de inte börjat anlägga ännu. Den lilla, lilla rundan som brukar ta 10 – 15 minuter tar nu 20 – 25 minuter (men den är iof snart upptrampad så det går fortare).
 
Vi hade lite stök att avverka också på förmiddagen så därför fanns det inte tid tills så mycket mer. Vid 1-tiden var det dags att åka till Ismundsundet. Snälla Lars, Valles husse, pysslade om bilen lite, bl a svetsade han dörren så nu kan även jag kliva ur bilen utan att alla tittar på mej.
 
Under tiden så tog jag med flickorna och gick en runda där i stället. Det går ju en plogad väg ner till sjön och det var så skönt att kunna få gå och sträcka ut istället för att vada i djupsnö. Flickorna föredrog däremot för det mesta att ge sig ut och ”bada i det vita”.
 
 
Garbo – snömonster 1
 
 
Piga – snömonster 2
 
Där emellan tyckte de också att det var rätt skönt att få sträcka ut och springa lätt och ledigt.
 
När vi kom tillbaka var bilen färdig. Vilken service! Så skönt när man är omgiven av änglar som hjälper oss att fixa saker och ting. Tusen tack Lars L!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + tio =