150128 Januari, en lungd period med tid för planering

Ja januari, och februari också för all del, är ju en ganska lugn period när det gäller träning. Det blir mycket av att ””ligga inne och vila” för flickorna.
 
 
Flitig liten Piga kan faktisk också koppla av….
 
 
Gäsp… här händer ju ingenting tycker Garbo
 
 
Tja, det går ju att ligga och titta på medan matte gör lite gympa förstås.
 
Man kan inte göra så väldigt mycket p g a snön. Lite inkallning/stanna-kvar/stopp/stadgeövningar går förstås att göra. Snösök är heller inte så dumt men det blir oftast bara några enstaka övningar under morgonrundan och ibland en extratur med lite roligheter men den sistnämnda blir ju inte varje dag.
 
 
När dummisarna följer med stiger matte i graderna. Det är ju bara så kuuuul!
 
Vi pysslar lite med linjetag just nu. Enkla, efter skoterspåret men med lite störningar och passivitet. Ibland får den ena gå först och när den är på inväg så får den andra gå så de möts. Ibland skickas den ena för att stoppas under vägen och sedan skickas den andra förbi den sittande hunden och när den är på återväg så skickas den sittande hunden så de möts. För Garbos del är det inga större problem men för Pigas del kliar det i kroppen vid den sistnämna övningen men det beror mest på att hon inte har fått riktigt kläm på vad jag vill. Vi är i alla fall på god väg.
 
När vi går morgonrundan så gör vi lite småövningar och däremellan så får de springa lite fritt och jag får gå och filosofera lite. I morse, när de hade ett av sina fria pass, fick jag se Piga med ett stor sprisbröd i munnen. Ett skarpt nej från mej så lade hon snällt ner den. Jag satte ner dem……
 
 
… men det var lite frestande kan man säga! Garbo nosen i vädret och Piga slickar sig om munnen.
 
Var det bara brödkakan som var så frestande? Nej det fanns mera:
 
 
Någon har klädd en gran med bröd, äpplen och.morötter som är alldeles speciellt gott.
 
 
Ja nu vet vi var jag ska vara extra uppmärksam ett tag framöver. En del kan då hitta på.
 
För övrigt så börjar kennelträffen att ta form. Förläggningen är bokad den 3-5 juli och instruktör kontaktad. Allt verkar klart utom sista detaljerna som vi kommer att fixa i morgon om det går gott. Sedan kommer inbjudan till våra valpköpare.
 
Själv har jag lite planer, eller kanske förhoppning kanske man kan säga, att åka på en träning i mitten av juni. Hoppas det går ordna allt runt omkring bara.
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − fem =