Det hettar till….

Ja det har varit rätt varmt nu ett tag……. sedan i maj närmare bestämt. Någon dag har vi haft lite lindring och temperaturen har bara nått upp till ca 25 grader. Tyvärr har det också varit skogsbränder. Den närmaste ca 1 mil från oss. Det  har varit brandrök och smog de flesta dagar den senaste tiden.

Vi har bara orkat apportera i vatten den senaste tiden. Jag har inte orkat lägga upp någon vettig träning och flickorna har nog inte orkat jobba med landjobb heller i denna värme. De jag försöker bygga när det gäller Ulli är att få vattenvana och en säkerhet att gå långt även om hon inte har draghjälp.

Ibland har vi varit vid Hoviken och bara använt bollkastare, speciellt när smogen har legat tät.

Här gick jag själv ut en i bit och kastade med bollkastaren och de fick lämna av en bit ut i vattnet.

Apportkastaren är en också stor tillgång liksom där till hörande ”äggen”. Jag har växlat med att starta långt upp på land och ner genom vass och ut på blankvatten med att stå nära kanten och ha blankvatten men apporten riktigt långt ut.

Långa vattenapporter

På filmen är det Piga som hämtar. Ulli sitter på strandkanten och väntar på sin tur.

I torsdags och fredags var det en paus och riktigt klart och lagom temperatur dessutom.

På fredag eftermiddag kom Maud och Emelie. Potifar och Lady fick stanna hemma med Lars då Maud trodde Ulli höglöpte men det gjorde hon förra helgen.

Efter som vädret tillät (runt 22 – 23 grader bara) så blev det en kvällstur med flickorna efter maten.

Idag fick vi sällskap av Anders och hans hundar. Vi körde lite vattenmarkeringar och vattendirigering vid Loktjärn. I morse var det bara 14 grader när vi gick vår morgonrunda och det regnade så smått. Tyvärr han värmen komma till klockan 12 då vi träffades så det blev bara vattenjobb. Tyvärr hade Ulli en rätt dålig dag så jag fick ta det som det blev. Hon lyckades med sina uppgifter men rätt mycket på eget sätt för idag tyckte hon jag var ett Ufo igen.

Samträning var det förra helgen men då höglöpte Ulli så jag och flickorna tränade vatten vid Stensmyren tillsammans med Madeleine och hennes två hundar för den ena höglöpte också. Trevligt med sällskap och dessutom blev ju båten flyttad. Jens ville låna den för samträningen och eftersom den legat vid Bodtjärn så hade jag själv inte möjlighet att flytta den.

Framöver är det lite träningar planerade så jag håller tummarna för att vädret blir lagom. Kanske återvänder även energin då. Nästa helg skulle det väl börja regna så vi får hoppas det blir slut på alla skogsbränder också. Fantastiskt vad många det är som frivilligt ställer upp, Jag tror att vi snart har de flesta nationaliteter från Europa som ställer upp på ett eller annat sätt. Tyvärr så finns de ju de som missbrukar katastrofer också. Hörde idag att några hade tagit piloternas väskor från en depå där de släcker bränder i Grötinge (också inom Bräcke kommun). Man undrar hur sådana är navlade…

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 3 =