Ett halvår går fort….

Ja, jag skäms!! Det har nu gått ett halvår, så när som på ett par dagar, sedan sist jag uppdaterade bloggen. Nu har det inte hänt så speciellt mycket på hundfronten och då känns det inte så angeläget att skriva. Mitt liv har kretsat kring ”dödstädning” och förberedelser för försäljning av huset så någon extra tid för flickorna har det inte blivit. Har heller inte haft större lust om jag ska vara ärlig.

Vi har gjort våra morgonrundor med lite diverse aktiviteter och två gånger har vi varit några stycken som jobbat lite i skoterspåren samt några träffar i hundhallen på Torsta. I övrigt har det varit riktigt lugnt ända fram tills förra veckan. Då hade vi i Jämt(!)-samträningsgruppen i samarbete med MittHundEvent ett läger i Rissna med Kicki Pilenås och Anita Norrblom.

Tyvärr sammanföll detta med att mäklaren ville ha visning av huset både på måndag kväll och lördag eftermiddag. Detta gjorde att min planerade deltagande under hela veckan inte gick att genomföra. Som tur var ställde Ulla upp som spindeln i nätet och Carina tog hand om sin grupp så jag tror att de klarade sig utmärkt utan min närvaro alla dagar.

Under tisdagen deltog jag med Ulli. En riktig ögonöppnare  och spark i baken för min del. Vi deltog i en kombogrupp med öppenklass och elitklass. Dels så åkte mina hjärnceller karusell åt ett håll och Ullis åt ett annat. Insåg förstås vad min slapphet och brist på koncentration har ställt till det. Ullis näsa och hennes övertro på den ställde till det som vanligt och mycket motion blev det för egen del 😀 men vi hade i alla fall tur med vädret.

Ullis nos i arbete (under passivitet…)

Under fredag eftermiddag och en stund på förmiddagen på lördag var jag där som funktionär och dessutom hämtade och lämnade jag Anita på flyget så lite nytta gjorde jag väl även under veckan men inte blev det som planerat, som sagt var. Synd för jag hade förstås även velat se lite av Kickis grupper men en sak har jag lärt mej sista dryga halvåret. Inget blir som man tänkt och man måste vara flexibel. Förväntar mej inte att det ska hända bra saker, bara problem som måste lösas på något sätt. Blir lite less men det finns inga alternativ, bara att acceptera.

Lite bilder från tisdagen då Ulli och jag var med.

Förmiddag

Eftermiddagen

Eftersom mina ögon öppnades med smärtsamt uppvaknande så har vi nu ett annat upplägg på våra morgonrundor. Nu gäller det att inte gå och tänka på annat utan koncentrera sig på sin hund. Ulli går fot och Piga går bakom…. inte alltid till deras stora förtjusning men välbehövligt för oss alla för att åter få lite ordning. Stopp och inkallning ingår förstås också. När jag är på riktigt gott humör då de har skött sig exemplariskt kan de få ta sig en springtur i ”Träsket”. Detta uppskattas å det högsta av dem bägge.

Träsket

Idag har de faktiskt fått jobba lite med fågel. Premiär för i år. Tog fram lite fler sorter tills i morgon så det blir nog lite jobb då också. I år tänker jag köra med mycket fågel så att vi inte råkar på olyckliga överraskningar om vi lyckas få till övrig träning så det går att starta  på prov i höst. Just nu känns det lite långt borta men man ka aldrig så noga veta. Bara husförsäljningen blir klar snart så kanske jag kan koncentrera mej när jag kör hund, för det behövs verkligen när Ulli är i farten.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 5 =