Flyttfåglar

Ja nu börjar flyttfåglarna röra på sig, så även jag. I veckan som var rensade jag i bokhyllan inför min, Pigas och Ullis flytt  och det som är lite kul är att många roliga minnen oväntat dyker upp. I en av hyllorna hade jag förvarat Visslingen och dess föregångare Provtrycket. Jag och en kompis, Erika Raitio, startade en klubbtidning för SSRK/JH 1993. Vi hade stora ambitioner när det gällde innehållet men utförandet var väl inte av bästa kvalitét men den gick att läsa och det var huvudsaken.

Vi lyckades engagera en skribent, Knut Karlsson, som skrev om Bofinken Knut och många goda skratt blev det. Kanske inte alla uppskattade allt, då det kunde vara riktigt träffande ibland men jag och många med mej skrattade i alla fall riktigt gott. Skrattade även nu så jag tog kontakt och frågade om det var ok att lägga ut en del av avsnitten i denna blogg och som tur var fick jag okey på det. Jag har valt ut 5 avsnitt och det första inlägget som också var det allra första i tidningen som i brist på namn kallades för Provtrycket.

I HUVUDET PÅ BOFINKEN ….

Har Ni sett nån?
Latinskt artnamn: Homo Apportus

Arten räknar England som ursprungsland

Storlek: 150 – 190 cm

Färg: Barourgrön skuldar och bål. Turmagröna extremiteter. Andra nyanser kan förekomma. Nominattypen bär keps.

Exteriör: God resning. Vinklar medger att stå med utsträckta armar. Sporrar förekommer sällan. Visselpipa och dummy arttypisk.

Temperament: Tålmodiga, men pendlar ibland mellan hopp och förtvivlan.

Häckar: Ja – varierande storlekar

Sammanfattning: Mycket sociala, tvångsmässiga kastbeteenden kan förekomma. Flocken består övervägande av honor och leds oftast av dominant hona.

Bofinken Knut

Tusen tack för dagens skrattsalva Knut Karlsson!

För Pigas och min del har det varit lite träning på egen hand i Loktjärn några gånger. Eftersom jag inte hade med båten så blev det vattendirigering vi körde. Kastade ut 8 dummisar mitt i tjärnen. Vi gick runt och körde in dem från olika håll. Nyttigt, nyttigt!

Dirigering den 26 augusti 2018

Dirigering den 27 augusti 2018

Förra söndagen hade Lars kallat till Jämt(!)samträningsgruppen till träning i Ismundsundet. Nio förare och 11 hundar dök upp. Kanonväder med blå himmel och sol, duktiga hundar och glada hussar och mattar och duktiga hundar gjorde träningen till en mycket behaglig tillställning.

Ismunsundet i solsken

Markeringar och långa dirigeringar låg på programmet.

Markering på gång

Passivitetsträning för både hund och matte

 

Tack alla som var med och tusen tack för inbjudan Lars!

I vecka som var har Ulli, Piga och jag pysslat med lite övningar när vi varit på våra skogsrundor. Tyvärr gjorde Ulli illa sig i onsdags så hon haltade rejält. Det var riktigt synd om henne på kvällen.

På torsdags morgon haltade hon också rätt rejält så jag ringde och beställde tid hos veterinären. Sedan gick vi ner och rastade medan Piga åt då Ulli skulle vara fastande. När hon gjorde nummer 2, snurrade hon runt, runt först, precis som hon brukar. När hon var klar var hältan borta. Man kunde kanske ana en tendens men då måste man titta ordentligt. Ringde veterinären och bokade om till en icke akuttid men hos en specialist nästa vecka istället. Nu haltar hon lite av och till men jag försöker hålla henne lugn, vilket inte är det lättaste.

Svårt att hålla sig lugn

Trevlig helg på er!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 5 =