Plötsligt är nästan allting väldigt roligt!

 

Det går upp det går ner, det går upp igen. Just nu händer mycket som är riktigt roligt. Lilla Ulli har slutat löpa och har blivit en mycket mer sansad liten dam (peppar peppar). Nåja, farten finns nog inget att göra åt men hon är mycket mera sansad och har tid att lyssna och ta tecken och kommandon mycket bättre.

Vi tränar lite på egen hand, gärna på morgonrundan men det blir även att vi åker ut en sväng på dan. Vi är äntligen välkomna på samträning igen (inte så populära under löp). I söndags hade Jens kallat till samträning och vi höll till vid Loktjärn, premiärtur för båten också. Jag tror vi var sammanlagt 12 ekipage. Några gjorde mycket och andra gjorde bara lite eller var bara passiva.

Anette med sina två labbar (kommer inte ihåg namnet, skämmes…)och Lena och Anton

Anna-Lisa och Jen

Här är det vilopaus för Lars och Valle och i bakgrunden knappt skönjbar finns Jane och Uffe.

Hanna och Maja

Christina med sina två golden men det var bara Thilly som fick  jobba

Ulla var där med Susa och Flinga. Bara Susa jobbade, Flinga fick miljöträna.

Anetttes valp miljötränade också (har tyvärr glömt namnet, skämmes igen)

Flitig liten Piga skötte sina uppgifter till mattes belåtenhet…

… liksom Ulli som tog stora kliv framåt denna dag, kan jag tycka. Riktigt duktig!

Tyvärr var det både mygg och knott som kalasade på mina älsklingar och det värsta var att jag hade myggmedel med mej men upptäckte kusarna alltför sent.

Svullnaden i ansiktet försvann under natten som tur är men det kliar på magen, insidan av benen och på bröstet. Det ser ut som o det fått röda hund… 😀

Vi började träningen med  markeringar, valfritt hur, var och antal men från båt.  Sedan rodde Jens ut och lade ut dummisar på tre ställen på andra sidan tjärnen. En plats låg på en ö till vänster i tjänen.

Jens och Kasper, dirigering mellan öar till en ö på andra sidan tjärnen. Lars och Valle titta på

En på en ö rakt fram och en plats på land på andra sidan in i skogen en liten bit. För att ta sig dit måste man passera den sistnämnda ön  och en annan ö. Tyvärr inget foto på den. Hundarna fick titta på när han lade ut om förarna ville det. Sedan blev det fika.

Rune och Anna-Lisa

Anette, Lena, Ulla och Hanna. Tyvärr saknas Tina på bild.

Vi avslutade med att träna ”kanalsim”. Om ni tittar på bilden där Jens och Kasper dirigerar så ser ni en massa öar. Vi kastade markeringar mellan den yttre och den inre raden av småöar som bildar en sorts kanal för att bygga förtroende att kunna bli dirigerade rakt fram i ”kanalen”.

Precis när vi plockade ihop kom lite regnstänk men mer än så blev det inte. En mycket trevlig träningsdag. Bra väder, bra träning, duktiga hundar och hussar och mattar gjorde att man åkte hem på riktigt gott humör. Tusen tack för inbjudan Jens och alla ni andra som deltog. Så kul att samträningarna har kommit igång på allvar och att det är rätt många som kommer trots att det är många som åker på utställningar för den konkurrensen finns också. 😀

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =