Jag undrar jag…

Ja, jag undrar jag! Man ska ju inte skylla på nåt men lilla Ulli går fortfarande inte riktigt att känna igen. Hon är inte speciellt hungrig på morgonen, hon bäddar överallt. Kanske är det så att hon är lite skendräktig och att det är det som stökar till  i hennes lilla huvud? Det stämmer rätt bra tidsmässigt men i så fall är det snart över… Nåja hon har skött sig rätt bra under de träningar jag gjort under veckan så det kanske bättrar sig hur som helst.

Vi har varit upp till Bodtjärn ett par gånger och kört lite markering/vatten/stageträning bara jag och flickorna i veckan. Det fungerar utan större problem men det kan bli så hon plaskar lite onödigt mycket när det tar emot där det är vass, näckrosor eller abborrgräs.

Jag brukar använda apportkastaren och äggen och ibland blir det enkelmarkering, ibland dubbelmarkering, ibland blir det dubbelmarkering där de får hämta var sin, ibland på greppat och ibland strax efter varandra. Fungerar förvånansvärt bra. Brukar använda röda skott för att de ska bli lite längd på simturerna. De måste också simma igenom bälten med näckrosor/näckrosblad.

Klicka på länken – Par i vattenapport  

Det var tänkt att vi skulle ut och träna tillsammans några stycken i tisdagskväll men det blev lite förhinder så Lars och  jag drog iväg lite spontant på dagen medan vi väntade på att han och Berit skulle få sin husvagn levererad och vi få Norgebesök.

Vi körde igenom typ ett prov då Lars och Valle ska ut i hetluften i helgen men vi fick köra varje moment för sig då det inte går på annat sätt när man ska agera både sparringpartner och vara funktionär. Det flöt i alla fall på rätt bra, inga större mankemang.

Vi började först med en kombo av vattenmarkering och vattendirigering. Ulli fick en dubbelmarkering och när hon var på väg in med sista fick Valle gå på en dirigering.  Sedan gjorde vi tvärt om men då fick Piga gå på en dirigering när Valle kom in med sista markeringen.

Ulli höll koll på Valle och Lars medan Piga väntade på att det skulle bli hennes tur att gå på dirigering så hon fixerade mej.

Spegelblankt men även här fanns det fullt med vattenväxtlighet som inte riktigt syns då det mesta ligger precis under ytan.

Sedan körde vi fält. Vi gjorde två fält, ett på en stor kalyta och ett i ett riktigt tätt kärrliknande område med höga tuvor, buskar och en del träd och med lite dyiga hål här och var. Kalytans fält blev relativt stort men med 6 dummisar. Samma antal i kärret men mindre område.

Kärret, men fotot gör inte riktigt rättvisa åt terrängen

Kalytan där apporterna längst ut låg i sluttningen på den lilla bergskammen.

Först fick Valle hämta 3 i kärret och Piga hämtade två på hygget och sedan bytte de plats. Sedan de jobbat rätt länge och det fattades 1 apport från varje fält så fick Ulli visa vad hon kunde. Det tog inte lång tid förrän hon kom med apporterna…  Kan tillägga att det var rätt varmt och kvavt så ingen gjorde ett dåligt jobb.

Här ligger Valle i riset och väntar på att vi ska vara klara med utläggen av fälten.

Sedan fick Valle en dubbelmarkering och Piga fick ta en landdirigering och sedan bytte de plats och Piga fick markera. Terrängen gjorde att det inte var helt lätt men de löste uppgifterna rätt bra. Ulli fick också göra en landdirigering när Valle och Piga var färdiga.

Sedan avslutade vi med att jag sköt ut tre ägg och de fick ta var sitt när hunden före hade greppat sin apport. Nemas problemas!

För övrigt kör vi träning på pipa under morgonrundan just nu. Passande då det börjar finnas intressanta saker som drar deras uppmärksamhet. Lyssnar de när de är fullt upptagna känns det som man är en bit på väg…

Klicka på länken – Blåbären är mogna!

 

Marith!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =