Kennelträff – Söndag m m

Söndag morgon hade vädret ändrat sig lite. Ingen direkt sol, bara någon enstaka solglimt syntes när gardinerna åkte upp kl halv 7 även denna dag.

Frukost vid 8 som vanligt för oss tvåbenta och sedan bar det iväg till Ismundsundet.  Vi började med markeringsövningar som igår visade sig vara något vi borde träna mera på.

Första markeringsövningen gick till på så sätt att vi fick välja om vi ville ha enkel eller dubbel. Skott kom och kast först till vänster och sedan till höger om vi ville ha en dubbel. Tobbe stod på vägen och kastade höga, fina kast in i skogen. Sofia och jag turades om att skuta. Hundarna såg en del av bågen och hörde nedslaget.  Lite klurigt men idag var i alla fall Ulli med på noterna. Hon fick två dubbla och fixade dem rätt enkelt.

Här sitter Ulli och tittar på när en av Lottens hundar markerar efter att hon själv jobbat färdigt.

Nästa markeringsuppgift var en enkelmarkering med dummisar i storlek 250 gram i ett område med rallarrosor. För Ullis del gick detta också riktigt bra. Rakt in bland rallarrosorna och ner med nosen.

Marie och Cheva – Markering bland rallarrosor

Vi tvåbenta satt gärna på ryggsäcken medan vi väntade. Thord och Piga satt inne i bilen…. Det var ganska mycket ”småsvada” och bägge ville slippa myggmedel så länge det gick… 😀

Marie med Plura och Cheva

Lars fick en puss av Valle

Lena och Anton satt och väntade på sin tur liksom….

…. Carina och Max

Sedan var det dags för lite fika. Då kom t o m Thord ut ur bilen en stund och Piga fick göra honom sällskap då vi sedan gick upp på ett hygge och jobbade med linjetag.

Max och Carina

Sofia och Eeizha

Lena och Anton ser rätt nöjda ut…

Ulli  lade sig ner medan hon väntade. Bäst att vila när man kan. 😀

När detta var klart gick vi ner till vattnet för att fortsätta med lite markeringar och dirigering. Precis när vi kom ner började det att regna lite smått. Inget spöregn direkt men så pass att det kändes bäst med regnkläder.

Markeringsövningen gick till på så sätt att vi stod vid strandkanten. Vi kunde välja på en dubbel eller två enkla. Tobbe satt i båten och kastade en markering på land och en på blankvatten.

Detta skulle visa sig vara rätt knepigt. Ja inte den som landade på blankvattnet men desto svårare var det med den som landade på land. Det verkade som om hundarna hade svårt att fatta att den låg på land. De flesta simmade över mot land men när de kom mot land och såg Tobbe och båten ute i vattnet så var det lite svårt att fatta att den inte fanns i vattnet. Även de som gick direkt upp på land hade svårt att riktigt komma ihåg var den landade. Lilla Ulli hade riktigt svårt att få till den på land. Tror också att hon var besvärad av att det låg mycket med småsten både på stranden och ute i vattnet. Dessutom var stenarna slippriga. Hon brukar alltid var blixtsnabb ut men det kunde man inte anklaga henne för denna dag. Jag såg detta redan på lördagen då vi körde åt andra hållet men inte lika markant som nu. Detta ska tränas mera! Nyttigt, nyttigt!

Sedan var det dags att göra en vattendirigering.

Tobbe lade ut dummisarna på samma ställen som gårdagen

Carina och Max – Vattendirigering

Lotten och Lena tittar på

Lotten och hennes två goldisar, Syrran och Yalda (hoppas jag stavar rätt)

Som alltid tar det roliga slut någon gång och nu var det dags att åka till Depå Grande för kaffe och macka och avslutning. Lite vemodigt var det allt då detta sätter punkt för våra kennelträffar. Nu är ju förstås alla hjärtligt välkomna för en fika eller träning när helst de vill och vi vill förstås även fortsättningsvis få följa alla som vill ha kontakt med oss framöver också.

Ett stort tack till Peter Nordin som drillade oss i dagarna två. Tack även till Tobbe som, som vanligt, varit en klippa som funktionär. Ni skulle bara se hans kast! Höga och fina och med stor precision.  Ett stort tack även till Lena, Sofia, Carina, Marie samt till Lars som förutom att delta (som ”utomstående”) även fixade markerna i Ismundsundet samt till Lotten och hennes goldisar som också gjorde oss sällskap.

Lilla Ulli hade nog fått rätt mycket att bearbeta. Många nya intryck och huvudbry. När hon låg och sov på kvällen såg man att hon drömde för fullt.

Ulli drömmer

På måndag morgon var hon fortfarande ovanligt lugn medan Piga hade lite överskotttsenergi eftersom hon inte fått gjort något på hela helgen. Som tur var blev vi inbjudna till träning på kvällen så även jag fick rycka upp mej lite trots att jag var rätt ”mör”. En timme innan det var dags att åka fick vi besök av Arne, som kom från Norge. Han skulle fixa med sin husvagn som han har stående hos oss. När han hörde jag skulle iväg och träna så ville han hänga med.

Arne, liksom Ulla och Susa tittar på när Piga kommer in med en dirigering från andra sidan tjärnen. Jane hade skjutit över tre stycken apporter innan vi kom ner så Henrik och Hasse hämtade en, Piga och jag en och Ulla och Susa en.

Henrik och Hasse väntar på sin tur

En mycket spännande tjärn full med små öar åt alla håll. En båt här så har man träning en hel dag med olika uppgifter. 😀

Jane sköt över tre markeringar som de inte fick ta. Därefter sköt hon fyra stycken åt vänster bland öarna där. Dessa fick de ta in på bästa sätt.

När de fyra  markeringarna var inne, dirigerade vi över hundarna till andra sidan där de första markeringarna kom. För egen del så höll jag Piga i vattnet för jag ville inte att hon skulle gå upp på någon ö. Hon var ivrig så det förslog… hon hade väl laddat hela helgen så jag kunde till viss del förstå henne men men…..

Marith

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =