Nu händer det lite sa flickorna…

Vi har varit lite flitiga på morgonrundorna nu ett tag, med undantag för de sista två dagarna då det har varit rätt kallt och matte är lite frusen av sig. Flickorna fortsätter att leta bär när de får springa lite som de vill och när vi kommer hem så är det nyponbuskarna som fortfarande får sig ett besök.

Tur man har lite balans, säger Piga

Jag nöjer mej med de här, tycker Ulli som inte riktigt har kommit på att plocka från toppen av buskarna.

Jag har slutat prenumerera på dagstidningen nu när husse är borta har lämnat oss så sysslan att hämta tidningen är därför borta. Istället så får de bära ett par dummisar på vägen hem ibland. Det gör de förstås med glädje.

I lördags gick vi ner till ängarna nere vid kyrkan för jag hade tappat bort en vante när vi var där och tränade i onsdags. Jag hittade ingen vante men flickorna fick träna på långa linjetag. På återvägen gick vi ner till Minneslunden för ett besök. Jag har inte varit dit sedan de gravsatte Thords urna (vart får vi anhöriga inte veta annat än att det är i minneslunden).

När vi gick ner gick vi förbi kyrkan och jag såg att där fanns en skylt vid gamla kyrkogården att hundar var välkomna om de var kopplade. Tänkte, vad bra då kan flickorna få följa med…. Det gick förstås inte!Där fanns en skylt om att hundar INTE fick följa med in i Minneslunden.

De fick sitta och vänta medan jag själv gick in. Det blev lite av blå timmen innan vi var på hemväg men väldigt vackert. Måste förstås ta lite foton på Sundsjön också. Ber om ursäkt för att fotokvalitén inte är den bästa på mina foton idag.

I söndags var det träning med Jämt(!)samträningsgänget. 9 förare och 11 hundar och en 16 veckors praoelev deltog. Kul att det blev så pass många trots att det börjar bli kyligare och lite vitt på backen!

Jens med den lilla praon

Vi hade bestämt att vi skulle ”jobba från linjen” denna dag och eftersom det fanns både nybörjare och öppen-/elithundar med så delade vi upp det i två omgångar. Vi började med nybörjarhundarna som bestod av 4 labbar, 1 golden och 1 spaniel. Lars och jag gick ett par meter före på var sin sida om linjen. Vi började med att gå framåt och istället för skott ropade Lars PANG och linjen stannade.

Från början var det en hel del oroligheter på linjen men efter några gånger skötte de sig riktigt bra. Då kom också ett kast efter att Lars sagt pang. Om det var någon som var orolig på linjen fick de vända om och gå några meter från linjen, sätta hunden och gå och lägga ut en dummy, gå tillbaka till hunden och skicka på linjetag. Den hund som var lugn och hade markeringen kvar i huvudet fick hämta alternativt att en av förarna hämtade. Vi beslutade att inte använda skott ännu utan avslutade när de var på topp!

Efter att vi riggat 5 platser med dummisar blev det lite fika. Finns väl inget som smakar så gott som en kopp kaffe när man sitter ute på en ryggsäck och det är lite kyligt i luften. Vi hade även riggat min Flexi Launcher och jag hade tänkt att vi skulle börja med en markering som fick ligga och nästa hund skulle ta en valfri dirigering bakåt. Jag stod längst upp med mina två och då blev det bestämt att vi skulle börja. Naturligtvis glömde jag att Piga skulle ha hämtat en dirigering först så jag skickade Ulli direkt… Ja, ja, som sagt var, mitt huvud fungerar inte riktigt som det ska ännu…

Eftersom det bara finns fyra apporter på Flexin så laddade vi om efter var fjärde markering. När alla hade hämtat ett antal markeringar så lade Flexin av. Tydligen räckte inte batteriet längre när det var så pass kallt. Vi avslutade därför med att ta in alla återstående dummisarna på dirigeringar. Kontentan av övningarna var att de alla skötte sig rätt bra.

Nu  i två dagar har vi tagit det lugnt. I går skulle jag till läkaren i Östersund, passa på att uträtta några ärenden och titta in en stund hos Ellen och Gunder så är vi kom hem igen så var det redan mörkt. Flickorna fick följa med men satt naturligtvis mest i bilen.

Idag har det varit så kallt, drygt 13 grader och det är vi ju inte riktigt vana med ännu så vi har haft en ”kojdag” idag. Ulli tycker att jag är lite lat, har nog velat ut och springa lite men det blev bara morgonrundan som i sig var rätt vacker. Gnistrande frost och Sundsjön hade fått blank fin is i Torsängsviken.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 5 =