Träningsvecka och Jämtlands Cup del 1 (dag 1 och 2)

Ja så var äntligen vår årligen återkommande träningsvecka här igen. Vi konstaterade att nästa år firar vi 20-årsjubileum (bortsett från att det blev ett uppehåll 2015 när köket renoverades för då fanns ingen möjlighet att anordna det). Deltagarna har varierat lite under årens lopp. De enda som har ”stått ut  med att komma” i alla år är våra kära vänner Ingegerd och Gustaf från Skuggarvet.  Vi hoppas förstås att det får fortsätta många år framöver. Med den blandning av folk som det blir så är det alltid trevligt och mycket givande att få träffas och träna hundar och umgås i lättsamma formeir under några dagar.

I söndags började folk att droppa in. De flesta hade husvagn, någon bodde på ”Hilton” och några bodde på Camp Viking. När det är Jämtlands Cup bjuder vi på supé, annars fixar alla sin egen mat men på kvällarna samlas vi på vår altan ändå och äter middagen tillsammans. Lunchen fixas ute i träningsmarkerna på vår murika för den som vill.

Under söndagen/söndagskvällen kom  Barbro och Mats med Aska och Sota. Sota är bara 6 månader så hon fick träna passivitet under dagarna, vilket hon klarade riktigt bra. Mats deltog med Aska och Barbro ställde upp som funktionär under måndagen och dömde Jämtlands Cup på onsdag. Berit och Erik kom med Ullis bror, Ray. Berit var skytt under måndagen. Lars och Valle kom också. Berit jobbade men dök upp på kvällar och under onsdagen då hon var ledig. Ingegerd och Gustaf kom med Sita, Flisan och Ronja men den sistnämnda är numera pensionär.

Måndag morgon började ”allvaret”. Då åkte vi upp till Bodtjärn och började med att gå på linje… eller nåt liknande i alla fall… 😀 Vi gick på en ganska kuperad, markberedd mark med gropar, spår djupa spår efter skogsmaskiner, stenar och lite sly och buskar så det var svårt att hålla en enhetlig linje. Vi lade ut 10 dirigeringsplatser så alla skulle få ta två vardera. Dessutom gick Barbro bakom och sköt markeringar bakåt  med apportkastare. Berit gick bredvid och sköt med startpistol för dirigeringarna. Det var Flisan, Valle, Ray, Aska och Ulli som gick i första ”släppet”. Resultaten blev lite varierande. Vissa saker lyckades riktigt bra för Ulli och mej men vissa saker pratar vi lite tyst om. Den som gapar efter mycket… 😀

Barbro agerade skytt

Gustaf och Erik tittar när Mats och Aska hämtar sin markering

Lars och Valle tittade också på när Aska markerade.

Sedan tog vi fikapaus. Alltid gott med en koppkaffe och en macka när man är ute.

När vi fikat färdigt fick Sita och Piga, som så lägligt börjat löpa torsdag förra veckan (skulle ha löpt i september),göra var sin dubbelmarkering på linje och en dirigering. Piga fick börja med en dirigering efter att dubbelmarkeringen hade gått. När Piga greppade sin dirigering fick Sita hämta sina markeringar.  Sedan gjorde de tvärt om. Markeringarna var inte enkla men de löste dem väldigt bra!

Sedan åkte vi ner till själva tjärnen. Vi började lite enkelt med en enkel vattenmarkering och sedan en dirigering på ungefär samma ställe. Där finns områden med näckrosor som kan vara både hjälp och kan stjälpa…

Markering/dirigering på gång…

Lilla Sota tränar passivitet

Barbro och Thord ser också ut att njuta av det fina vädret och duktiga hundar

Nästa övning var en dubbelmarkering från båt där en markering landade på land och den andra i vattnet. Där var det Ray som knäppte champions och elithundar på näsan! Fixade med elegans!

Efter lunchen lade vi ut ett fält där de fick jobba tre och tre.

Valle på väg in…

Erik och Ray väntar på sin tur

När hundarna var trötta och förarna nöjda så åkte vi hem till oss igen. Marie och Tobbe dök också upp med Melker (en golden och eminent assistent till Tobbe när han kastar markeringar och någon missar), Plura (Pigas bror) och lilla Cheva.

Förr brukade vi kora ”dagens hund/förare/bedrift” och vinnaren får välja en liten snapsflaska och det återupplivade vi. Ray och Erik var rätt överlägsen segrare då Ray spikade dubbelmarkeringarna Land/vatten. Under kvällen bestämde vi också att vi skulle starta här på gården med en startövning s!om Gustaf höll i.

På tisdag mötte Carina upp med Winna och Tidy lagom till startövningen här hemma.

Marie och Cheva tränar fokusering.

Berit tittar intresserat på…

Barbro  och Thord ser lite fundersamma ut…

När vi kom upp till Bodtjärn körde vi fyra hundar i taget. Dels var det ett lite knepigt fält utlagt, dels kom en markering land/vatten, en vattendirigering och en landdirigering. Fältet bestod en liten remsa  sly/buskar/ris, en liten bäck och sedan ett område som är markberett men med mycket ris, sly och buskar. Vi lade ut 13 dummisar… en är fortfarande kvar. 😀

Lars & Valle väntar på sin markering, Mats & Aska väntar på vattendirigering och Carina och Winna på sin landdirigering

Marie och Plura jobbar på fältet

Det gäller att hålla koll på turordningen…

En alltid lika glad Marie

Här är det ”slyngelgänget” som jobbar. Ulli väntar på vattendirigering. Ray har hämtat sin markering

Syskonen Ray och Ulli poserar. Det var rätt kul att titta på dem när de jobbar. Stora likheter fanns så generna är starka. 😀

Sita, Flisan och Piga fick gå sist. Där körde vi markeringen och dirigeringarna först i tur och ordning och sedan gick vi till fältet och körde alla tre samtidigt efter att de hämtat en dummy vardera.

Nu var det dags för nästa uppdrag. Alla förarna hade blivit lottade att lägga upp var sina stationer utom på två där det var två som fick samsas. Marie fick lägga upp vattenmarkeringen, Lars lade upp landdirigeringen, Gustaf och Erik lade upp landmarkeringen och Mats och Carina lade upp vattendirigeringen och jag fick lägga upp fältet.  När vi kom hem så fick ”icke-förararna fick sina uppdrag nämligen att hitta på lite ”tokuppgifter” till alla som skulle delta på middagen på onsdag.

Fortsättning följer…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fyra =