Tur att flickorna älskar vatten!

Ja det är allt tur att jag har hundar som mer än gärna tar sig en simtur när tillfälle bjuds… och det har det gjort varje dag nu sista veckan. Riktigt varm och go sommarvärme har vi haft. Vi har varit ner till Sundsjön flera dagar och då har de fått apportera bollar då jag använt bollkastaren för att nå ut en bit.  Vi var även upp till Bodtjärn men utan båt så det blev bollar även då.

Premiärtur upp till Bodtjärn maj 2018

I lördags var det dags för att ”lägga båten i blöt” tillsammans med några ur Jämt(!)samträningsgänget. Vi blev 6 tjejer som fick njuta av det fina vädret och våra duktiga hundar. Ibland är livet gott!

Markering på gång, jag satt i båten

Väldigt njutbar utsikt från båten

Mina  flickor såg inte att må illa av att vänta på sin tur

Lite fikapaus blev det också förstås. Vad vore en träning utan fika?

På söndag morgon kom Maud och gratulerade på morsdag. Varmt och gott var det även denna dag så vi åkte ner på Sand för att bada av hundarna lite. Bollkastaren var förstås med så de fick sig några simturer, även lilla Lady men hon kan inte ta en boll i vatten så för hennes del blev det minidummy.

Maud, Potifar, Piga, Ulli och….

… lilla Lady (10 år gammal men pigg som en mört)

Förväntansfullt tittar Lady på dummyn i Mauds hand

Äntligen!

Vem blir först?

Dags för avtorkning

Matte torkade inte riktigt säger Piga

På måndag morgon tog jag och flickorna en Power walk ner till  Sand på förmiddagen. Det var rätt varmt när vi gick och varmare blev det… Bad blev det för flickorna och själv ”badade jag benen”. När vi var hemma igen var vi minst lika varma som när vi gick.

På onsdag kom Barbro och Mats med sina hundar och vi lastade båten som jag ändå var tvungen att flytta undan för fotografen skulle komma och ta lite nya utebilder på huset. I annonsen på Hemnet m fl så är det snödrivor på gården. Sommaren kom fort så det ser lite dumt ut med de fotografierna.

Vi åkte även då upp till Bodtjärn och fick en riktigt härlig dag. Sol, varmt och gott. Det kan man aldrig få nog av. Hundarna skötte sig också riktigt bra.

Barbro satt i båten när jag körde Piga och Ulli

Jag satt i båten när Barbro körde Aska och Mats körde Sota

Kul att ha med kameran i båten även om bilderna inte alltid har så hög kvalité.

När vi var nöjda åkte vi hem till mej och käkade rabarberpaj med vaniljsås. Älskar denna tid på året då man börjar kunna njuta av vad naturen har att erbjuda både när det gäller smak och doft.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − sex =